Fudbaleri Saudijske Arabije (©Reuters)
Fudbaleri Saudijske Arabije (©Reuters)

AZIJA: Irak, Vijetnam i Saudijska Arabija čuvaju prva mesta u svojim grupama u kvalifikacijama za Mundijal

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.06.21. | 09:19

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Samo je teoretska šansa ostala selekciji Filipina da se domogne naredne faze kvalifikacija za Mundijal. Mora da pobedi oba preostala meča, a da ih Kina oba izgubi, i to sa velikom gol-razlikom. Međutim, filipinski fudbaleri ne smeju da budu indisponirani, važno je i koje mesto u grupi će da zauzmu na kraju. Treća pozicija vodi u jednu rundu kvalifikacija za Azijski kup 2023. godine dalje, u poslednju od četiri. Filipini su u poslednjih desetak godina na sva tri susreta savladali Guam, a u tekućim kvalifikacijama bilo je 4:1.

HONGKONG – IRAK, 18.30

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Reprezentacija Iraka je nadomak plasmana u poslednju rundu kvalifikacija za Mundijal u Kataru, ali i direktne karte za Azijski kup 2023. godine. Izabranici Srećka Kataneca su lideri u grupi C i sve drže u svojim rukama. Iračani su prvi u grupi, sa po dva boda više od Irana i Bahreina. Važno im je da savladaju danas Hongkong u Aradu, jer će onda 15. juna protiv Irana moći da odigraju i nerešeno da bi prošli dalje. U prvom susretu sa Hongkongom Irak je u oktobru 2019. godine slavio sa 2:0.

MALEZIJA – VIJETNAM, 18.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Vijetnam je u sličnoj situaciji kao Irak. Prvi je u svojoj kvalifikacionoj grupi, sa dva boda više od Ujedinjenih Arapskih Emirata, dva kola pre kraja. U poslednjem kolu igraju baš Vijetnam i UAE, tako da protiv Malezije Ratnici zlatne zvezde igraju za luksuz da im u tom okršaju odgovara i nerešen ishod. Protiv obližnje Malezije Vijetnam često igra, najčešće u Suzuki kupu i prijateljskim mečevima. U poslednjih 10 godina su se sastali 10 puta, a Vijetnamci su slavili u sedam navrata, Malezija samo jednom. U prvom susretu u ovim kvalifikacijama bilo je 1:0 za Vijetnam.

AVGANISTAN – OMAN, 19.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Katar je overio prvo mesto u grupi E, čime je osigurao učešće na Azijskom kupu. Za Mundijal svakako nije brinuo, jer je domaćin i automatski se kvalifikovao. Oman i sa druge pozicije može do poslednje runde kvalifikacija, ali sada zavisi od rezultata u ostalim grupama. Mora da bude među četiri najbolje drugoplasirane ekipe. Trenutno je prvi ispod crte, ali ima lakši raspored do kraja takmičenja. Prvo igra sa Avganistanom, a zatim i sa Bangladešom. Šest bodova iz ta dva meča praktično mu garantuju prolaz dalje. U prvom okršaju sa Avganistanom Oman je slavio sa 3:0.

SINGAPUR – SAUDIJSKA ARABIJA, 20.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Grupa D je još jedna sa zamršenom situacijom, koja će da čeka do poslednjeg kola da bi poslala putnika dalje. Saudijska Arabija ima dva boda više od Uzbekistana, rivala u poslednjem kolu kvalifikacija. Dakle, trijumf nad Singapurom ništa joj ne garantuje, osim luksuza da ne mora da trijumfuje u poslednjem kolu i da remi bude dovoljan. Singapur nikada do sada nije uspeo da izvuče ni remi protiv Saudijske Arabije, izgubio je na sva četiri susreta. Od poslednjih osam mečeva, računajući i prijateljske, Singapur je pobedio na samo jednom, protiv Jemena. Još je dva puta odigrao nerešeno.

KUVAJT – JORDAN, 21.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Australija će da bude pobednik grupe B, dok se za drugo mesto u grupi bore Jordan i Kuvajt. Upravo se ta dva tima sastaju danas, a Jordan je bliži toj drugoj poziciji. Ima tri poena prednosti, ali remi mu nije dovoljan da obezbedi drugo mesto, čak i da ne moraju da se porede rezultati sa drugim timovima u grupi. U poslednjem kolu Jordan igra protiv Australije, neće da bude favorit, dok Kuvajt ima zicer da popravi gol-razliku protiv Kineskog Tajpeha i tako ga prestigne na tabeli. Kuvajt i Jordan su česti rivali, a četiri od poslednjih pet susreta završeni su nerešenim rezultatom.


tagovi

IrakFilipiniKuvajtreprezentacija Saudijske Arabije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara