Foto: Reuters
Foto: Reuters

AZIJA: Južna Koreja brojala do pet, Saudijska Arabija maršira ka Kataru

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 21:51

Evo pregleda najznačajnijih utakmica sa najvećeg kontinenta

OKAJAMA - TOKIO VERDI 0:1 (0:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 2)

Velika tri boda za Verdi, koji je trijumfom obezbedio znatno mirniji nastavak sezone od današnjeg rivala. A do njega je došao u drugom minutu nadoknade, kada je pogodio rezervista Ide. Klub iz Tokija sada ima 24 boda, dok Okajama ima pet manje i nalazi se na samo tri boda od opasne zone. Verdi je do pobede stigao

PEKING - SUDŽOU 2:2 (1:1)

(Fudbal, Kina 2)

Imao je Sudžou odličnu priliku da protiv poslednjeplasiranog tima u grupi kolo pre kraja obezbedi mesto u narednoj fazi, ali je propustio, pa će u poslednjoj rundi morati da strepi. Peking je poveo sredinom prvog dela, Sudžou je nedugo zatim izjednačio, sredinom drugog poluvremena uspeo u potpunosti da preokrene, ali ne i da sačuva prednost. U 78. minutu dva boda mu je iz džepa izbio Vang.

KUNŠAN - NANĐING 1:1 (0:0)

(Fudbal, Kina 2)

Nije duel dva tima bio od rezultatskog značaja, jer su i jedni u drugi već obezbedili učešće u narednoj fazi. Nešto nezadovoljniji mogao bi da bude Kunšan, koji bi, da je danas slavio, u poslednjem kolu mogao do druge pozicije. Poveo je Nanđing početkom drugog dela preko Đijanga, ali je Kunšan već do sredine poluvremena izjednačio sa bele tačke i stigao do trećeg uzastopnog izjednačenja.

JUŽNA KOREJA - TURKMENISTAN 5:0 (2:0)

(Fudbal, Kval. za SP - Azija)

Još jednu ubedljivu pobedu ostvarila je Južna Koreja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, do pet su brojali izabranici Paula Benta, pa posle četiri kola imaju deset bodova i gol-razliku 15:0! Zanimljivo, najbolji fudbaler ove selekcije, Heung-Min Son danas se nijednom nije upisao u strelce, iako je svih 90 minuta proveo na terenu. Trijumf se nijednom nije dovodio u pitanje. Hvang je domaćina doveo u vođstvo u 9. minutu, u nadoknadi prvog poluvremena prednost je duplirao Nam Tae-Hi, da bi početkom drugog Koreja sa dva brza gola utabanala put ka nova tri boda. Pobedu je svojim drugim golom zaokružio Hvang u 72. minutu.

SAUDIJSKA ARABIJA – JEMEN 3:0

(Fudbal, Kval. za SP - Azija)

Saudijska Arabija sigurnim korakom maršira ka Kataru. U šestom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Zeleni sokolovi su rutinski savladali Jemen i sačuvali lidersku poziciju. Manje od pola sata igre bilo je dovoljno domaćinu da stigne do trijumfa. U periodu od 4. do 32. minuta reprezentativci Saudijske Arabije postigli su tri gola i rešili pitanje pobednika, a posebno raspoložen bio je dvostruki strelac Al Muvalad.





tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara