(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

AZIJA: Kairat nastavlja pohod ka odbrani titule, rešava se plej-of dilema u Kini

Vreme čitanja: 4min | pon. 05.04.21. | 10:57

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas u Aziji

ŠENDŽEN - ŠANGAJ, 13.35

(Košarka, Kina)

Izabrane vesti

Šendžen koji je već obezbedio mesto u prvoj rundi plej-ofa šampionata Kine dočekaće Šangaj, klub koji još gaji nadu u plasman među 12 najboljih klubova prvenstva. Gosti koji su trenutno prvi ispod crte, tri utakmice pre kraja regularnog dela takmičenja nemaju pravo na grešku s obzirom na to da u odnosu na Peking Rojal Fajterse imaju dve pobede manje. Iako je motiv na strani gostiju, adut domaćina koji bez bilo kakvog imperativa dočekuje susret je trenutna forma.

Duel u Šendženu biće prilika gostima da se revanširaju za poraz od pre dve nedelje kada su na svom terenu savladani 93:113, ali i da poprave učinak od samo jedne pobede u prethodnih pet kola koji je i glavni uzrok što im mesto u plej-ofu visi o koncu.

FUDŽIAN - ŠANSI, 14.00

(Košarka, Kina)

Rivali koji su se odavno oprostili od bilo kakvih takmičarskih ambicija duel dočekuju sa željom da bar delimično poprave utisak u završnici prvenstva. Fudžian, koji je veoma loše otvorio takmičarsku godinu probudio se sa dolaskom proleća i zabeležio dve pobede u prethodna četiri kola, dok je Šansi pao u potpuni ponor nakon što je izgubio šanse za plej-of te novo gostovanje dočekuje sa šest vezanih poraza.

U martovskom duelu istih rivala Fudžian je već pokazao da ima recept za Šansi savladavši ih 135:119, a u prvom planu na obe strane biće američki košarkaši Trej Golden i Erik Morlend. Golden, iskusni bek domaćina, koji se 2014. godine odmah nakon koledža preselio u Evropu, od prošle godine je nosilac igre kineskog kluba i imaće zadatak da neutrališe učinak sunarodnika, centra sa NBA iskustvom.

LUVRE SURABAJA - BaLI JUNAJTED, 15.00

(Košarka, Indonezija)

Susret u Bogoru predstavlja direktan okršaj konkurenata za drugu poziciju, a rivali meč dočekuju uz prilične oscilacije. Posle dva vezana poraza domaćin se trijumfom nad Satjom vratio u željeni ritam, a povod za optimizam Surabaje svakako je i činjenica da su gosti seriju od četiri slavlja prekinuli sa dva poraza. Da znaju kako protiv Bali Junajteda, domaći košarkaši demonstrirali su u martu, savladavši ih 86:76, a pitanje pobednika tada je praktično bilo rešeno već posle dve četvrtine.

GOL GOHAR - MAŠIN SAZI, 13.30

(Fudbal, Iran 1)

Gostovanje poslednjeplasiranog Sazija prilika je za Gol Gohar da napravi veliki iskorak ka gornjem delu tabele, a olakšavajuću okolnost svakako predstavlja činjenica da je rival posle februarske pobede nad Sanat Naftom (1:0) ponovo u rezultatskoj krizi. Gosti su na strani u prethodnih devet susreta osvojili tek tri boda, a na ruku domaćinu ide i tradicija s obzirom da u međusobnim duelima nije poražen od 2015. godine i da je u međuvremenu ostvario pet pobeda uz jedan remi.

SAIPA - SEPHAN, 14.00

(Fudbal, Iran 1)

Razgoropađeni Sephan nizom od pet pobeda istakao je kandidaturu da preuzme lidersku poziciju od Persepolisa, a od ostvarenja cilja deli ga samo korak protiv uzdrmane Saipe. Domaćin u poslednjih sedam susreta ne zna za pobedu i kao takav trebalo bi da predstavlja veoma lak plen za današnjeg rivala. Iako su gosti neporaženi na poslednjih deset međusobnih duela, čak šest remija u tom periodu potvrda su da im Saipa ne leži, ali je ovo definitivno idealna prilika da dodatno poprave učinak.

KAIRAT - TARAZ, 13.00

(Fudbal, Kazahstan 1)

Iako pod okriljem UEFA, geografski bliži Aziji, Kazahstanci su uz navedene duele deo ponude kojom vredi početi dan, a u prvom planu biće susret Kairata i Taraza. Šampion je idealno otvorio sezonu i sa dve pobede se odmah izdvojio na vrhu te će odličnu formu pokušati da potvrdi protiv Taraza, ekipe koja je u prva dva kola osvojila četiri boda. U prethodnom susretu, u završnici 2020. godine, Taraz je na svom terenu savladao Kairat i tako prekinuo dominaciju tima iz Almatija u međusobnim duelima što će biri dodatni povod domaćinu da se pokaže u najboljem svetlu. Branilac titule, osim što je ostvario maksimalan učinak u prva dva kola, još nije primio gol, te će napad gostiju danas biti na posebno teškom testu.

ORDABASI - AKDŽAIK 13.00

(Fudbal, Kazahstan 1)

Ordabasi je pobedom protiv Šahtjora iz Kirgandija otvorio sezonu, a u pohod na nove bodove krenuće protiv Akdžaika koji je posle poraza na premijeri od Tobola utisak popravio savladavši Atirau. Ipak, minimalna pobeda nad timom koji već sada ima tri poraza, nije bila dovoljna da gosti potvrde da imaju kvalitet za nešto više od borbe za opstanak. Iz tog razloga Ordabasi je apsolutni favorit pred gostovanje povratnika u elitu koji za slavlje na današnjem terenu ne zna još od 2010. godine.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara