Foto: AFP
Foto: AFP

AZIJA: Kazorla najavio pobedu Al Sada, Al Rajan i dalje čeka na prvi trijumf

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.04.21. | 23:46

Persepolis ubedljiv protiv Goe, Ist Rifa upisala petu uzastopnu recku

HEBEI – VUHAN 1:1

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Remi Hebeija i Vuhana na startu kineskog šampionata. Domaćin je poveo na startu drugog dela, ali nije uspeo da sačuva prednost. Samo petnaest minuta nakon vođstva primio je gol i još jednom pokazao crtu jednog od timova sa najslabijom odbranom u prošloj sezoni.

ŠANGAJ ŠENHUA – PEKING GUAN 2:1

(Fudbal, Kina 1)

Šenhua je preživela u duelu sa najefikasnijim timom iz prethodne sezone. Jeste primila gol, ali tek u prvom minutu nadoknade meča, što nije uticalo na konačan ishod, pošto je sredinom drugog dela, u razmaku od šest minuta postigla dva pogotka. U redovima domaćina istakao se kolumbijski vezista Đovani Moreno, koji je postigao prvi i namestio drugi pogodak.

KEDAH – KUALA LUMPUR SITI 3:2

(Fudbal, Malezija 1)

Šampionski karakter na delu. Dva puta je Kedah gubio protiv Kuala Lumpur Sitija, ali je u oba navrata uspeo da se vrati i golovima u trećem i šestom minutu nadoknade, prvo izjedači, a potom u potpunosti preokrene rezultat i uspešno nastavi šampionsku trku sa Džohorom. Heroj sedmostrukog uzastopnog prvaka Malezije bio je Kipre, strelac oba pogotka u nadoknadi.

AL RAJAN – AL VAHDA 0:1

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Moraće Al Rajan barem do naredne runde da sačeka na prvu pobedu u grupnoj fazi azijske Lige šampiona. Bolja od katarskog tima u četvrtom kolu bila je Al Vahda, koja je stigla do drugog uzastopnog trijumfa u grupi. Domaćin je u prvom minutu nadoknade prvog dela ostao sa igračem manje, što je ekipi iz Emirata znatno olakšalo posao u nastavku. Preuzela je Al Vahda u nastavku inicijativu i sredinom drugog poluvremena sa bele tačke stigla do pobedonosnog gola. Precizan je bio Omar Hribin. Do kraja je i gost ostao sa desetoricom na terenu, ali tek u nadoknadi meča, te nije ugrozio prednost.

AL VIHDAT – AL SAD 0:2

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

I drugi put u tri dana Al Sad je slavio u duelu sa Al Vehdatom. Bio je to ujedno drugi trijumf za katarski tim u grupnoj fazi, kojim je stigao do druge pozicije. Ekipu koju sa klupe predvodi legenda Barselone, Ćavi, u vođstvo je doveo Santi Kazorla sa bele tačke u 13. minutu, ali je gost potvrdu pobede čekao sve do 89. minuta, kada je tačku stavio Asadalja.

GOA – PERSEPOLIS 0:4

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Znatno ubedljivije nego pre tri dana u okršaju istih timova, Persepolis je savladao Gou. Već do poluvremena iranski tim je imao dva gola prednosti, a pred istek sat vremena igre postavio je i konačan rezultat. Trijumf je najavio Moganlu, prednost duplirao Torabi sa bele tačke, nadovezao se Alekasir, a tačku stavio Kamjabinija, koji je u igru ušao umesto strelca drugog gola.

IST RIFA – MALKIJA 3:0

(Fudbal, Bahrein 1)

Oba tima nastavila su svoje serije. Ist Rifa je vezala petu pobedu u prvenstvu, dok Malkija sada na istu čeka već četiri runde. Posebno raspoložen u redovima domaćina bio je Al Romaihi, koji je postigao oba pogotka u drugom poluvremenu, dok je goste načeo Al Huasini u 13. minutu.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara