Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AZIJA: Korejska senzacija, Ćeran i Tavamba vode bitke u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.04.22. | 08:47

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Predstavnik Južne Koreje Čonam najveći je „uljez“ među klubovima u Ligi šampiona. Elite se domogao na senzacionalni način, osvajanjem Kupa Južne Koreje prošle godine. Senzacionalan, zato što je bio i ostao drugoligaš, a u tom velikom finalu sa Daeguom je najpre izgubio kod kuće sa 1:0, a potom u gostima trijumfovao sa 4:3 golom u 83. minutu sa igračem manje. Posle 10 kola u drugom rangu je tek šesti, ali to nije omelo Čonam da takmičenje u Ligi šampiona započne pobedom. Savladao je Junajted Siti sa Filipina sa 1:0. Rival u 2. kolu mu je domaćin grupe Patum Junajted, koji je na premijeri odigrao 1:1 protiv Melburn Sitija.

ULSAN – JOHOR, 16.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Johor je u 1. kolu elitnog takmičenja deklasirao najtrofejniji kineski klub Gvangdžou sa 5:0. Ipak, nemojte da vas taj rezultat zavara, Kinezi su u Maleziju došli sa omladinskim timom, zbog problema koji donose putovanja u i iz njihove zemlje od početka pandemije. Johor svakako nije favorit protiv južnokorejskog Ulsana, koji je u derbiju I grupe na premijeri odigrao 1:1 sa Kavasakijem Frontejlom. Doduše, neće Ulsanu ni da bude lako, ne samo da igra na terenu protivnika, nego je i Johor prilično dominantan u poslednje vreme i navikao je da pobeđuje. U novoj sezoni posle četiri kola u prvenstvu ima maksimalnih 12 bodova, uz gol-razliku 12:1. Osvojio je i Superkup Malezije, u nacionalnom kupu je u 1. kolu pobedio BRM sa 10:0...

AHAL – FULAD, 19.15

(Fudbal, Liga šampiona)

Kada pričamo o klubovima koji su neočekivano završili u Ligi šampiona, poput Čonama, listu predvodi Fulad. Prošle sezone je bio tek šesti u šampionatu Irana, ali je završio u eliti jer je AFC iz tog takmičenja izbacio Persepolis, Esteglal i Gol Gohar. Iznenadnu šansu koja mu se ukazala za sada dobro koristi, nema poraz posle prva tri kola. Osvojio je pet bodova i deli prvo mesto u grupi sa Al Garafom. Danas mu je rival najslabiji tim u C grupi, turkmenistanski Ahal, kojeg je u prvom susretu pre četiri dana savladao sa 1:0. Turkmenistanci su do sada osvojili tek jedan poen i ukoliko danas ne trijumfuju ostaće zvanično bez šanse da prođu u osminu finala.

PAHTAKOR – AL DUHAIL, 19.15

(Fudbal, Liga šampiona)

Igraju se danas ključne utakmice u D grupi Lige šampiona, možda i najzanimljivije našim navijačima za praćenje. Prvo će na teren srpski golgeter Dragan Ćeran, koji će predvoditi prvaka Uzbekistana Pahtakor protiv katarskog vicešampiona Al Duhaila. Pre četiri dana je Pahtakor dva puta ispuštao vođstvo protiv Katarana, na kraju su izgubili sa 3:2, pa sada tim na čijoj klupi sedi Ernan Krespo ima tri boda prednosti u odnosu na Uzbekistance. Tri kola su ostala do kraja, ako Al Duhail sada ode na +6, Pahtakor će ostati bez ikakve realne šanse da zaigra u osmini finala.

SEPAHAN – AL TAVON, 22.15

(Fudbal, Liga šampiona)

Ovo je drugi meč pomenute D grupe. Za sada na tabeli vodi Al Tavon, koji isto ima šest bodova kao Al Duhail, ali je primio dva gola manje od tima iz Katara. Na deobi treće pozicije sa Pahtakorom je iranski predstavnik Sepahan. Situacija je slična kao u prethodnom meču, samo ovde je Sepahan taj koji ne sme da izgubi. U prvom susretu sa Saudijcima je poražen sa ubedljivih 3:0, iako nekadašnji napadač Partizana Leandre Tavamba nije odigrao taj meč zbog suspenzije. Sada se Kamerunac, koji je bio junak trijumfa nad Al Duhailom (2:1) vraća u protokol i opet će zauzeti mesto u srcu napada Al Tavona.


tagovi

AzijaAzijska liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara