Bafetimbi Gomis (©Reuters)
Bafetimbi Gomis (©Reuters)

AZIJA: Mačka Gomis u glavnoj ulozi, Al Hilal eliminisao Esteglal iz Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 21:04

Evo pregleda najzanimljivijih mečeva sa najvećeg kontinenta

GIMČEON – ASAN – 2:0 (0:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Koreja 2)

Konačno se Gimčeon “otarasio krpelja” Anjang. Kiksnuo je Gimčeonov glavni protivkandidat za direktnu promociju, a priliku da se osami na prvom mestu Gimčeon nije propustio. Imao je zicer na domaćem terenu, sve mu se nacrtalo da “odleprša” na tri boda razlike drugoplasiranom. Na noge mu je došao Asan, koji nije trijumfovao protiv Gimčeona na prethodnih devet duela, a poslednja tri – bez ovog dnašnjeg – završena su pobedom Gimčeona. Ipak, domaćin je morao dobrano da se preznoji. Otpor gostiju slomljen je tek u 57. minutu, da bi Park Dong-Jin u završnici pečatirao pobedu.

ZIBO CUJU – GUEJDŽOU – 0:1 (0:0)

(Fudbal, Kina 2)

Zaustavljena je golgeterska serija Stefana Mihajlovića, ali nije zaustavljen njegov Guejdžou. Bivši igrač Crvene zvezde i Vojvodine “postio” je na gostovanju Zibo Cuju, ali su gosti danas imali druge adute. I sve su bliži četvrtom mestu, koje bi potencijalno moglo da ih promoviše u viši rang, ali i dalje mora Guejdžou da istopi pozamašnu prednost. Za treću uzastopnu pobedu zaslužan je Žang, koji je put do mreže pronašao početkom drugog poluvremena.

AL KOLUD – AL ADALAH – 1:2 (1:1)

(Fudbal, Saudijska Arabija 2)

Neočekivano se Al Adalah mučio se Al Koludom. Iako je svrstan u najuži krug timova koji mogu do promocije, ne ide sve kao po loju. Dve pobede su upisane, maksimalan učinak je tu, ali ne i autoritativna pobeda i igra. U prvom je rival okrenut, u drugom je Al Kolud zatresao mrežu Al Adalaha. Gost je poveo preko Babe, domaćin izjedančio do poluvremena, a pobedonosni gol u 55. minutu delo je Al-Barija.

ESTEGLAL – AL HILAL – 0:2 (0:1)

(Fudbal, Liga šampiona)

Al Hilal je prvi četvrtfinalista Lige šampiona Azije. Trostruki osvajač elitnog takmičenja nadigrao je dvostrukog šampiona Lige šampiona na neutralnom terenu u Dubaiju. Nedostaju Esteglalu takmičarski mečevi i to se odrazilo na nivo igre u osmini finala. Prilično lako je Al Hilal prošao dalje. Bafetimbi Gomis je otvorio iranski tim, a Al Davsari je zapečatio sudbinu Esteglala.



tagovi

Azijarezzime

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara