Navijači Persepolisa (©AFP)
Navijači Persepolisa (©AFP)

AZIJA: Navijač pogodio fudbalera kamenom i zakomplikovao finiš prvenstva Irana

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 09:20

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Iran 1)

Divljanje navijača na meču između Traktora i Persepolisa pre pet dana zakomplikovao je finiš šampionata Irana, odnosno borbu za drugu poziciju, koja vodi direktno u Ligu šampiona sledeće sezone. Taj meč je prekinut u 70. minutu pri rezultatu 0:0 zato što je jedan igrač Persepolisa pogođen kamenom u glavu, dok su i njegovi saigrači bili zasipani kamenjem i ekserima. Dok čeka oluku FS Irana da li da registruje meč sa 3:0, Persepolis gleda u leđa drugoplasiranom Sepahanu, ima bod manje. S toga mu je važno da savlada danaas Šar Kodru, najslabiji tim u ligi, kojeg samo trijumf ostavlja u životu da izbori opstanak, pošto ima četriri boda manje od Naft MIS-a. U januaru su oni odigrali 1:1.

FULAD – SEPAHAN, 17.30

(Fudbal, Iran 1)

Kao što smo već napisali, fudbaleri Sepahana još ne znaju da li su drugi ili treći na tabeli, odnosno hoće li izbeći da igraju dogodine kvalifikacije za Ligu šampiona. Rival danas im nije baš jednostavan, gostuju Fuladu, koji deli četvrtu i petu poziciju sa Gol Goharom, pošto imaju isti broj bodova. Domaćin svakako ne može do trećeg mesta, ima deset bodova manje od Sepahana, od kojeg je u januaru izgubio sa 2:1. Oba tima su ove godine tokom aprila predstavljala Iran u Ligi šampiona, ali samo je Fulad uspeo da se plasira u osminu finala.

DŽABLEH – AL KUVAJT, 21.00

(Fudbal, AFC kup)

Danas se igra i treće kolo u tri grupe AFC kupa, drugog po kvalitetu međunarodnog klupskog takmičenja u Aziji. Posle prve trećine grupne faze vrlo je neizvesno u grupi A, gde Al Kuvajt vodi na tabeli sa četiri boda, a prate ga Al Seb i Džableh sa po tri. Upravo zato će današnji okršaj Sirijaca i tima iz Kuvajta da bude važan, jer dalje ide sigurno samo prvoplasirani tim iz svake grupe. Sa druge pozicije se dalje može samo ako je ekipa najbolja od svih drugoplaasiranih timova. Al Seb je domaćin grupe, a Al Kuvajt ga je u prošlom kolu iznenadio, savladao sa 2:1 i zato je sada prvi. Džableh je prethodno izgubio od tima iz Omana sa 1:0.

IST RIFA – AL KUDS, 21.00

(Fudbal, AFC kup)

Ist Rifa je kao domaćin C grupe glavni favorit za prolaz u eliminacionu fazu. Međutim, nije ekipa iz Bahreina otvorila idealno takmičenje, odigrala je samo 1:1 sa Nedžmehom. Regrupisala se potom i savladala Tišren sa 2:0, a sada igra protiv palestinskog Al Kudsa, čime će zatvoriti prvi krug takmičenja. Palestinci su za sada na samo jednom bodu, odigrali su 0:0 sa sirijskim Tišrenom, posle čega je libanski Nedžmeh bio bolji sa 2:0.


tagovi

AzijaIran 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara