AZIJA: Omiji ne pomaže ni Haskić, Bašandura Kingsi konačno izgubili, Ćindao ne može bez Vukovića

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.07.21. | 21:39

Pregled najznačajnijih utakmica dana na azijskom kontinentu

OMIJA – RJUKJU 2:2 (0:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 2)

Omiji nikako da krene. Samo jedan trijumf u poslednjih 10 mečeva. Posle drugog uzastopnog remija nalazi se na pretposlednjem mestu na tabeli. Nije danas pomogao ni bivši napadač niškog Radničkog Nermin Haskić, koji je u igru ušao u finišu. Gosti su poveli u osmom minutu preko Uehare i sa 0:1 se otišlo na odmor. U nastavku je domaćin poravnao, Lažab je bio strelac sa bele tačke. Akamine je vratio prednost Rjukjuu u 78. minutu, ali je Kurokava samo minut kasnije postavio konačan rezultat.

MAČIDA ZELVIJA – SAGAMIHARA 1:0 (0:0)

(Fudbal, Japan 2)

Ekipa Ranka Popovića je nastavila da beleži dobre rezultate. Opravdala je ulogu favorita na svom terenu i minimalnom pobedom ostala u trci za mesta koja vode u viši rang. Gol odluke pao je u 60. minutu, postigao ga je Kaina Jošio.

GUANGDŽOU – ČUNGĆING 3:1 (2:1)

(Fudbal, Kina 1)

Ušao je Gvangdžou kao veliki favorit u ovaj meč, pa je pravo iznenađenje bilo kada je Jin doneo prednost gostima u osmom minutu. Ipak. U narednih 25 minuta domaćin je postavio stvari na svoje mesto. Vej Šihao je poravnao rezultat, a Gao Žunji ga je preokrenuo. Otišlo se sa 2:1 na odmor, da bi posle 17 minuta igre u drugom delu Jang Liju dodatno uvećao prednost Gvangdžoua i postavio konačan rezultat.

HENAN – ĆINDAO 2:0 (0:0)

(Fudbal, Kina 1)

Nema Jagoša Vukovića, nema ni bodova. Nije se srpski fudbaler našao u redovima Ćindaa za sudar sa Henanom, pa su gosti pretrpeli poraz. Domaćin je do prednosti stigao u 50. minutu preko Karange, da bi sve dileme otklonio Čen Pu u drugom minutu nadoknade.

BAŠUNDARA KINGS – ABAHANI ČITAGONG 1:2 (0:1)

(Fudbal, Bangladeš 1)

Došao je i taj trenutak. Bašundara Kingsi su pretrpeli poraz, prvi u sezoni. Prvi posle 17 utakmica bez neuspeha. Strašnu formu domaćina prekino je Abahani, koji je posle ovog trijumfa ostao peti na tabeli i sada ima čak 18 bodova manje od današnjeg rivala. Neće mnogo ovaj poraz uzdrmati domaćina, ali su fudbaleri Abahanija pokazali da se lider prvenstva može pobediti. Poveli su gosti preko Činedua u 39. minutu, da bi u tragičara Bašundare izrastao Besera početkom drugog dela igre, kada je promapio penal. Uspeo je Robinjo da poravna rezultat u 87. minutu, ali je Činedu oduševio čitavu ligu pogotkom samo 120 sekundi kasnije. Drugim na susretu. Oborio je na pleća daleko najbolji tim lige.

AL DŽAZIRA – AL AKABA 3:1 (2:1)

(Fudbal, Jordan 1)

Ubedljiv trijumf Al Džazire za izlazak iz krize. Posle samo jedne pobede u poslednja četiri susreta, trijumf od 3:1 nad Al Akabom daje nadu navijačima ove ekipe da njihovi miljenici mogu da se vrate u borbu za titulu. Poveo je domaćin u 32. minutu, da bi u prvom minutu nadoknade uvećao prednost. Gosti su ekspresno odgovorili u poslednjim sekundama prepolovili zaostatak. Sve dileme otklonjene su u 84. minutu, kada su fudbaleri Al Džazire stigli do trećeg pogotka.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara