(©AFP)
(©AFP)

AZIJA: Paločević za utehu, Um Salal do opstanka u foto-finišu

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 20:35

Seul poražen od Ulsana, Perak do preokreta posle 0:2

SIDNEJ - PERT GLORI, 1:0 (0:0)

(Fudbal, Australija 1)

Izabrane vesti

Minimalnom pobedom nad Pert Glorijem fudbaleri Sidneja su nastavili pohod za timovima iz vrha šampionata Australije, a pobedu domaćinu doneo je Kostantinos Barbarusis u 54. minutu. Novozelandski napadač grčkog porekla uputio je odličan udarac sa desnog boka, a golu vrednom tri boda kumovala je loša reakcija golmana gostiju. Vodeći pogodak nije zadovoljio apetite domaćina koji je nastavio sa inicijativom i u završnici susreta, međutim uprkos ofanzivi nije uspeo da dodatno uveća prednost. Ipak, jedan pogodak, uz novi susret mirne mreže najbolje odbrane u A ligi bio je dovoljan za sedmu ovosezonsku pobedu.

KAVASAKI - SAGAN TOSU 1:0 (0:0)

(Fudbal, Japan 1)

Gosti su tokom prvog poluvremena uspevali da pruže vrlo snažan otpor lideru i da u potpunosti pariraju Kavasakiju, međutim momenat koji je doneo prevagu bilo je isključenje Tašira u 57. minutu. Igrač prednosti uticao je da domaćin uspostavi potpunu inicijativu koju je posle samo tri minuta provedena na terenu u vođstvo pretočio Tono. Gol rezerviste Kavasakija u 65. minutu ujedno je bio i jedini u jednom od derbija kola, te je lider osmom pobedom u devet susreta zadržao čeonu poziciju.

KOBE - OITA 1:0 (1:0)

(Fudbal, Japan 1)

Znatno teže nego što se očekivalo je Visel Kobe stigao do tri boda protiv jednog od timova u najlošijoj formi trenutno među članovima šampionata Japana. Iako je Oita kapitulirala već u 11. minutu golom Furuhašija neizvesnost po pitanju ishoda utakmice trajala je do poslednjeg sudijskog zvižduka. Uprkos činjenici da je domaćin uspostavio inicijativu, nije uspevao da drugim golom ranije uvede duel u mirne vode. Ipak, tim koji je na gostovanje stigao sa tri vezana poraza nije uspeo da izbegne i četvrtu packu u nizu.

ULSAN - SEUL 3:2 (1:1)

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Derbi 8. kola Južne Koreje opravdao je taj epitet, a pobeda u veoma uzbudljivom susretu pripala je domaćinu koji je tako uvećao prednost na pet bodova. Iako su gosti golom Jung Han-Mina već u 14. minutu stigli do vođstva, rezultat je 15 minuta kasnije poravnao Kim Ming-Jun. Rezultat iz prvog poluvremena ostao je na snazi do završnice susreta u kojoj su rivali potpuno spustili gard te je posle poništenog gola Seula u 72. minutu zbog prekršaja potpuni preokret režirao Vako. Gruzijski ofanzivac doneo je prednost u 76. minutu, a sve dileme po pitanju pobednika otklonio je Li Dong-Jun 13 minuta kasnije. U šestom minutu sudijske nadoknade Paločević se upisao u strelce za Seul, ali je gol srpskog internacionalca samo ublažio poraz gostiju.

INČON - SUVON BLUVINGS 0:0

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Timovi koji su sa po dva poraza napravili negativnu uvertiru u današnji susret prekinuli su niz izgubljenih mečeva, ali i još jedno kolo ostali uskraćeni za ukus pobede. Uprkos inicijativi koju su gosti imali tokom prvog poluvremena domaćin je sačuvao mirnu mrežu, a odnos snage preokrenut je u drugom delu igre, mada promene rezultata nije bilo.

PERAK - UITM 3:2 (1:2)

(Fudbal, Malezija 1)

Dva gola prednosti nisu bila dovoljna da poslednjeplasirani UITM prekine crnu seriju i stigne do prve pobede u sezoni, a da muka gostiju bude još veća ostali su čak i bez remija, zakucani sa samo jednim bodom za dno tabele. Takav epilog nije bilo moguće naslutiti posle pogodaka Pokua u 20. i 40. minutu, a nadu Peraka vratio je Kareka u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Na gol sunarodnika nadovezao se Gilerme pogotkom u 69. minutu sa bele tačke, a potpuni preokret devet minuta kasnije režirao je Kareka drugim golom na susretu za konačnih 3:2.

UM SALAL - AL SAILIJA 1:0 (0:0)

(Fudbal, Katar 1)

Duel 21. kola šampionata Katara između Um Salala i Al Sailije završen je minimalnim trijumfom domaćina koji je drugom pobedom u nizu overio opstanak u eliti. Planove Um Salala mogao je da pokvari Keiros Bezera sa bele tačke u 36. minutu, ali je promašajem očuvao nade rivala.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara