AZIJA: Tavamba i Nestor El Maestro bi da nastave niz, Paločević i Seul traže izlaz iz tunela

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.04.21. | 07:01

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 1)

Fudbaleri Urave nisu dobro počeli sezonu, ali su izabranici španskog trenera Rikarda Rodrigeza uspeli da se trgnu i vežu tri pobede. Seriju je prekinuo poraz od Serezo Osake u prošlom kolu (0:1). Povratku na pobednički put kada je u pitanju prvenstvo, pošto su u međuvremenu savladali Jokohamu u Liga kupu (2:1), u domaćem timu nadaju se protiv Oite koja je iza sebe ima šest prvenstvenih poraza zaredom. Prethodni duel ova dva kluba, u oktobru prošle godine, završen je bez golova, što nije karakteristično za njihove okršaje.

SUVON SITI - SEUL, 09.30

(Fudbal, Južna Koreja 1)

I jedni i drugi očajno su počeli sezonu. Suvon siti posle 11 kola ima devet bodova i nalazi se na začelju K Lige 1, dok je petostruki šampion Seul treći otpozadi sa 12 boboda. Tim našeg Aleksandra Paločevića u seriji je od šest poraza i pokušaće na ovom gostovanju da prekine crni niz, a uzda se u tradiciju iz međusobnih duela. Seul ima četiri uzastopne pobede nad Suvon sitijem, uz gol-razliku 10:0.

SONGNAM - SUVON, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Timovi iz sredine tabele, istog učinka posle 11 kola, imaju obračun zakazan tačno u podne. I Songnam i Suvon osvojili su po 15 bodova, s tim da gosti imaju gol razliku plus tri (12:9), dok je domaćin na nuli sa 8:8. U martovskom duelu Suvon je slavio 1:0 i prekinuo seriju od tri pobede Songnama. Poslednjih godina kada se sastaju ovi rivali nema mnogo golova. Uglavnom od 0-2. Bivši član Napretka, Mladosti, Borca i Radničkog iz Niša, Uroš Đerić, standardan je u ekipi Suvona, dok se na drugoj strani očekuje nekadašnji igrač Novog Pazara, Fejsal Mulić.

BALESTIR - ALBIREKS NIGATA, 14.30

(Fudbal, Singapur 1)

Gosti će pobedom pokušati da se vrate na vrh tabele, dok domaćin - kog s klupe vodi Marko Kraljević iz Dizeldorfa - posle dva poraza želi da se priključi gorenjem domu. U međusobnim duelima dosta je uspešniji Albireks Nigata jer ima 18 pobeda naspram Balestirovih sedam. Nerešenim ishodom završeno je osam susreta ovih klubova, baš kao i poslednji iz marta, u kom nije bilo pogodaka.

PERAK - MELAKA, 16.00

(Fudbal, Malezija 1)

Perak posle devet kola ima devet bodova, a Melaka je na poziciji ispod sa sedam. Oba tima su iznad zone ispadanja, ali sudeći po formi u kojoj su počeli sezonu - čeka ih borba za opstanak. Bivši napadač Radnika iz Surdulice i Napretka, Stefan Nikolić, dao je tri gola u tri utakmice tokom aprila, pa se u gostujućem timu nadaju da će biti efikasan i na ovom gostovanju, na kom su prethodno u avgustu prošle godine slavili 1:0. Inače, Melaka je poslednji put na gostovanju u Ipohu poražena još 2017. godine. Od tada je dvaput pobedila, a jednom je bilo nerešeno. Kada je reč o golovima, ova dva kluba uglavnom igraju GG, mada je umelo da bude i 0:0, kao i 9:0 za Perak.

AL TAVON - AL FATEH, 21.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Tavon se sjajnom serijom probio na četvrto mesto i gaji nadu da bi mogao stepenik više, odnosno u kvalifikacije za azijsku Ligu šampiona. Tim na čijoj klupi je od nedavno Nestor El Maestro, a u napadu igra Leandre Tavamba, nanizao je osam utakmica bez poraza, od kojih su sedam pobede. Nastavku uspešne serije domaćini se nadaju u duelu sa osmoplasiranim rivalom koji nema rezultatski pritisak u finišu sezone, jer je četiri kola pre kraja na sedam bodova od zone ispadanja, a izlazak na međunarodnu scenu je previše daleko. Ipak, gosti će želeti osvetu za nedavni poraz u polufinalu kupa, kada je Al Tavon kao domaćin slavio 3:2. Što se tiče prvenstva, opet je Al Tavon bio uspešniji (2:1), ovaj put kao gost sredinom januara.


tagovi

Azijanajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara