Barak Bahar (©Starsport)
Barak Bahar (©Starsport)

Bahar pred derbi: Nema potrebe za ultimatumom! Igraće Katai

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.12.23. | 15:34

„Partizan je u jednom trenutku bio među najboljima u Evropi, moramo da ih poštujemo i budemo skromni“, kaže trener Crvene zvezde

Neće to biti običan večiti derbi za navijače Crvene zvezde, mada nijedan nije takav. Biće to referendumsko pitanje, 90 minuta posle kojih će se odlučiti sudbina Baraka Bahara. Imao je prvu meč loptu izraleski stručnjak u Bernu, šetao je protivnika sa jedne na drugu stranu, imao inicijativu i potom lopticu poslao u aut.

Sutra na teritoriji koju crveno-beli nisu pokorili sedam godina Barak Bahar će ponovo servirati. Biće to sudbonosna udarac i servis za njegovu internacionalnu karijeru. Ukoliko loptu pošalje daleko od gola teško da će ponovo dobiti šansu da se dokazuje u inostranstvu i Crvenoj zvezdi.

Izabrane vesti

Imaće Barak Bahar i Crvena zveda ozbiljan teg sutra u Humskoj, ali sa druge strane i jednu vrstu komocije. Hronični jesenji mus uspeli su zahvaljujući Partizanovim posrtanjima da pretvore u plus. Remi Zvezdi garantuje jesenju titulu, ali niti to žele navijači, niti bi to zadovoljilo klupsko rukovodstvo.

U derbiju nema favorita, moramo da imamo poštovanje prema protivniku. Dugo su vodili na tabeli, imali su 13 uzastopnih pobeda. To dovoljno govori o njihovom kvaitetu, moramo da budemo skromni i da profesionalno pristupimo utakmici. To što tamo nismo dobili utakmicu sedam godina govori nešto“, bile su prve reči Baraka Bahara.

Biće sudar na stadionu u Humskoj i derbi Izrealaca u Beogradu. Bahar će polagati veliki ispit, Omri Glazer će čuvati gol Crvene zvezde, dok je Bibars Natho zaštitni znak Partizana. Zvezdin trener tvrdi da prethodnih dana nije bio u komunikaciji sa iskusnim vezistom, ali da je upoznat sa kvalitetima Partizana.

Nisam pričao sa Nathom, on je Partizanov igrač (smeh... prim aut.). Naravno da smo analizirali Partizan i šta oni zapravo mogu. U jednom trenutku su bili među najboljim timovima u Evropi. Kada vežete 13 pobeda, normalno je da dođe do pada u formi... Mi ne smemo da razmišljamo previše o tome šta je bilo u ovih šest godina na Partizanovom stadionu. Tada smo u nekim mečevima bili mnogo bolji, ali rezultat to na kraju nije pokazivao. Delovalo je da su ekipe podjednake. Ne smemo da pomislimo da smo mnogo bolji, samo moramo da pokažemo na terenu da smo bolji“.

Dobio je Izraelac pitanje o tome da li je dobio ultimatum od uprave kluba da mora da pobedi Partizan ukoliko želi da sačuva posao.

Nije mi potrebno da mi bilo ko postavlja ultimatum... Znam koliko je derbi važan svima. I meni je važan. Navijačima i ljudima iz kluba“.

Izašao je Zvezdin šef stručnog štaba iz klišea da treneri ne otkrivaju imena startera pred važne utakmice. On je potvrdio da će utakmicu na stadionu u Humskoj početi Aleksandar Katai.

Ne razmišljam o statistici, da li je postigao šest ili sedam golova protiv Partizana. Trudimo se da igramo sa najboljim timom, sa igračima u najboljoj formi. Ali, da, mogu da kažem da će Katai igrati“.

Posebnu pažnju Barak Bahar je posvetio Šerifu Endijaju. On je dobio udarac u Subotici, izbrisao na društvenim mrežama slike iz Zvezdinog dresa, ali izgleda da nije izgubio šefovo poverenje.

Videćemo posle treninga da li će biti spreman za meč. On je neko ko daje sve od sebe na svakom treningu. Dopada mi se njegov stav, pravi je timski igrač. Ne krivi ga niko što je promašio šanse u Bernu. Svi smo ovde isti tim. Mnogo pričamo sa njima. Nekada igra dobro, ali promašuje ispred gola rivala. To se dešava svim igračima. Trudimo se da mu pomognemo“.

Za očekivati je da šansu od prvog minuta dobije Jovan Mijatović, autor het-trika u Subotici, momak koji je skrenuo i pažnju tiražne Marke.

On je veoma dobar igrač, sa ozbiljnom budućnošću.... Da li će ostati ili otići iz Crvene zvezde ove zime, to ne zavisi od mene. Igra sjajno, i sigurno je da će igrati u velikom evropskom klubu u budućnosti. Naporno radimo sa njim, pomažemo mu da igra u kontinuitetu. Na njemu i ostalim igračima je da nastave sa dobrim radom“.

Nije želeo da odgovori na pitanje o tome da li će Zvezdin tinedjžer biti sutra starter.

Ne mogu baš sve da vam kažem... Mora neko iznenađenje da bude... Ivanić sigurno neće igrati zbog povrede“, dodao je Bahar.


tagovi

Barak BaharAleksandar KataiFK Crvena zvezda171. Večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara