Kiran Tripije (©Reuters)
Kiran Tripije (©Reuters)

Bajern opet udario u zid, moraće da zaboravi na Tripijea

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 14:07

Njukasl nema nameru da pusti svog kapitena

Dve trećine prelaznog roka su prošle, a Bajern se ni za korak nije pomerio sa startne pozicije. Odredili su čelnici minhenskog kluba kao prioritet ovog januara dovođenje novog beka, budući da nema pravu alternativu za Nusaira Mazrauija otkako je Benžamen Pavar otišao letos u Inter.

Tomas Tuhel je od uprave zatražio prirodno rešenje kraj desne aut-linije - uprkos tome što Konrad Lajmer pristojno odrađuje posao - samo što su Bavarci ušli u začarani krug i nikako da naprave pomak u potrazi za rešenjem. Štaviše, danas su se ponovo vratili na početak, pošto im je Njukasl poručio da na Kirana Tripijea zaborave.

Izabrane vesti

Podsetimo, Tripije je bio alternativa za Nordija Mukielea kojeg Pari Sen Žermen ne želi da pusti na pozajmicu, i mada je od engleskog reprezentativca dobio zeleno svetlo, sa Sent Džejms parka ono nije stiglo. Atletik javlja da Njukasl nema nameru da pusti svog kapitena usred sezone ni za obeštećenje, a kamoli na šestomesečnu pozajmicu.

Uprkos tome što je blizu prekoračenja pravila Premijer lige o profitabilnosti i održivosti, u Njukaslu nastoje da ključne igrače zadrže u timu makar do kraja sezone. Pomenuti izvor piše da su čelnici kluba razgovarali sa Tripijeom i saopštili mu tu odluku protiv koje iskusni defanzivac nema ništa protiv, jer iako je dao saglasnost Bajernu da može da pregovara o njegovom dolasku, transfer u Minhen neće forsirati, dodaje Atletik.

Jednostavno, trener Njukasla Edi Hau ne želi da izgubi Tripijea na polovini takmičarske godine, posebno u trenucima kada ekipu drma najveća kriza od dolaska saudijskih vlasnika, a koju su između ostalog prouzrokovao veliki broj povreda. Stoga bi ionako tešku situaciju dodatno otežao gubitak lidera i sinonima Njukaslovog uspona što Tripije nesumnjivo. Ne samo zbog činjenice da je prvo pojačanje u saudijskoj eri, već i zbog utiska da ga je imao ogroman uticaj na njegovo podizanje na viši nivo, na terenu i van njega.

Bivši član madridskog Atletika zabeležio je ove sezone osam asistencija u svim takmičenjima, pa i pored naglog pada forme u poslednje vreme koji je rezultirao velikim greškama protiv Evertona i Čelsija, u klubu svog kapitena vide kao ključ planova u nastavku sezone.

Zato će Bajern pojačanje morati da pronađe na drugom mestu. Evropski mediji pisali su prethodnih dana da je Saša Boj još jedna od opcija nemačkog šampiona, ali da ga cena od oko 25.000.000 evra koju je nalepio Galatasaraj čini nedostupnim ove zime...





tagovi

Kiran Tripije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara