Bajern ozbiljno krizira: Keln vodio 86 minuta u Minhenu, Kimihova bomba za uzdah olakšanja na Alijanc areni (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.01.23. | 22:24

Herta osramoćena kod kuće, dva gola Kramarića za bod Hofenhajma...

Nisu dobili derbi na otvaranju drugog dela sezone protiv Lajpciga - 1:1, sapleo ih Keln u drugoj utakmici u 2023. godini, u Minhenu - 1:1. Bavarci ozbiljno kriziraju, a kao rezultat prosutih bodova imaćemo izgleda uzbudljiviju trku za 'salataru' nego prethodnih godina, pošto nakon 17 rundi desetostruki uzastopni šampion ima samo četiri boda više u odnosu na Bikove iz Saksonije.

Nakon skromnog izdanja u Lajpcigu za vikend svi su očekivali da Bajern značajno popravi utisak i onako kako samo on ume oduži se navijačima. Mediji su najavljivali da će Julijan Nagelsman posegnuti za nekoliko promena u sastavu, imajući u vidu ozbiljnu impotentnost na premijeri, međutim mladi stručnjak je još jednom pokazao svoju tvrdoglavu crtu, izveo isti sastav i - pogrešio.

Izabrane vesti

Mada su totalno izvan ritma ukazao je šansu Gnabriju, Musijali i Gorecki, na klupi ostavio Milera i Komana, te se Bajern ozbiljno mučio sve vreme i tek na kraju zahvaljujući strašnom projektilu Jozue Kimiha izbegao drugi poraz u sezoni.

Harizmatičnom Štefenu Baumgartu idu sve četitke. Taktički, trener Kelna, sve je odradio kako treba. Nije se spustio u bunker, trudio je da menja ritam svako malo, izlazio u presing, spuštao i podizao linije, na vreme izvršio izmene i malo mu je falilo da izvarednu strategiju bude nagrađen možda i najvećom pobedom u karijeri.

Ali nakon onih 7:1 protiv Verdera u nedelju neće mu mnogo teško pasti ovih 1:1 u Minhenu. Štaviše...


Imajući u vidu koliko ga je delilo od poraza Julijan Nagelsman je možda na trenutak posle Kimihove bombe i odahnuo, ali suština je da su pred njim mnogo teški dani. Prvi meč sa Pari Sen Žermenom je tu, iza ugla, za samo dvadesetak dana, a ekipa mu ni izblizu ne izglada kao da će moći da se nosi sa jednim od najvećih favorita za evropsku krunu.

Na stranu sjajan gol, Jozua Kimih je još jedan od igrača koji daleko ispod svog standarda i to se i te kako oseća u kreaciji na sredini terena. Gotovo 90 minuta Bavarci su petljali, preterivali s dodavanjima, izbegavali da šutiraju i malo po malo ulazili u paniku. Lopta je prečesto bila kod Dajoa Upamekana, čiji pasovi nisu mogli da pronađu pukotinu u odbrani Kelna, dok je Pavar nikoga nije uspevao da pogodi centrirajući sa boka.

Svaka čast Šupu Motingu, još jednom je bio među najbornebijima, no još jednom se pokazalo da Bajernu baš za ovakve utakmice nedostaje napadač svetske klase. Sa Robertom Levandovskim u timu, nema ni najmanje dileme, odbrana Kelna bila bi drukčije postavljena, a onda bi priliku da se razmahnu imali Sane, Gnabri, Koman, Musijala.

Ovako...

U preostala dva meča večeras debakl Herte pred svojim navijačima od Volfzburga (0:5) i 'doppelpack' sjajnig Andreja Kramarića za spas Hofenhajma u sudijskoj nadoknadi protiv davljenika Štutgarta.

Herta će narednih dana, uz Šalke, biti jedna od glavnih tema u Nemačkoj. Dva velika kluba nalaze u veoma teškoj situaciji i imaće vraški težak zadatak da izbore opstanak.

I dok Šalke igrački to i ne zaslužuje, teško je objasniti užasne rezultate Berlinaca sa više od 100.000.000 evra uloženih u pojačanje u poslednje tri godine...

BUNDESLIGA - 17. KOLO

Utorak

Šalke - RB Lajpcig 1:6 (0:4)

/Kozuki 56 - Silva 7, 44, Henrihs 15, Verner 45+2, Olmo 83, Poulsen 90/

Bajern - Keln 1:1 (0:1)

/Kimih 90 - Skiri 4/

Herta - Volfzburg 0:5 (0:3)

/Svanberg 4, Arnold 31pen, Vind 34, Baku 72, Marmuš 86/

Hofenhajm - Štutgart 2:2 (1:1)

/Kramarić 11, 90+4 - Girasi 45+5, Endo 77/

Sreda

18.30: (2,90) Majnc (3,40) Dortmund (2,40)

20.30: (3,15) Augzburg (3,50) Menhengladbah (2,35)

20.30: (2,60) Frajburg (3,40) Ajntraht (2,85)

20.30: (1,48) Leverkuzen (4,50) Bohum (7,75)

20.30: (2,95) Verder (3,20) Union Berlin (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara