Leon Gorecka (Reuters)
Leon Gorecka (Reuters)

Bajern pada na kolena ali ne popušta pred ucenama: Real ili Junajted mu otimaju Gorecku

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.07.21. | 19:34

Još jedan težak udarac za Bavarce je na pomolu

Bajern je izgubio Tonija krosa po bagatelnoj ceni od samo 25.000.000 evra. Izgubio je i Tijaga Alkantaru za samo 22.000.000 evra u vreme kada je vredeo mnogo više. Izgubio je sjajnog Davida Alabu bez evra obeštećenja. Sve su to bili teški udarci ali klub nije želeo da popušta pod ucenama.

Sada je na pragu da izgubi još jednog od najboljih igrača. I to za džabe!

Izabrane vesti

Real Madrid i Mančester Junajted rade na ubeđivanju Leona Gorecke da im se sledećeg leta priključi kao slobodan igrač.

Gorecka je jedan od najstandardnijih igrača Bajerna i srce veznog reda uz univerzalca Kimiha. Nezamenjiv je i u nemačkoj reprezentaciji, Bajern ga je video kao jednog od lidera nove generacije ali neprijatan rastanak je sve bliži.

Višemesečni pregovori Bajerna i Gorecke o novom ugovoru su zapali u ćorsokak. Aktuelna saradnja ih veže samo još do sledećeg leta što znači da bi nemački vezista mogao Alabinim stopama. Ili da poput Alkantare ili Krosa ode već ovog leta godinu dana pre isteka ugovora. Po ceni koja je ispod njegove realne vrednosti...

Problem je isti kao sa Alabom – novac.

Gorecka zahteva povećanje plate na oko 10.000.000 evra po sezoni. Na bruto nivou to košta klub oko 20.000.000 evra godišnje. A Bajern je nedavno doneo interni pravilnik da se najbolji igrači klasifikuju u tri platna razreda. I da niko osim Roberta Levandovskog ne može da ima ugovor preko 20.000.000 evra na bruto nivou. A Alaba je čak tražio i više... Klub nije popustio pred tim zahtevima i pustio je Austrijanca besplatno u Real Madrid.

Mala je verovatnoća da će popustiti i Gorecki kojeg vidi u drugom platnom razredu igrača koji koštaju između 10.000.000 i 15.000.000 evra godišnje bruto. U toj grupi su Kimih, Koman i Gnabri. Bajern neće ponuditi Gorecki više od 15.000.000 evra godišnje na bruto nivou.

Ubeđivanja od strane Gorecke i njegovog agenta traju mesecima ali Bajernova uprava ne popušta. Svesni su toga u Real Madridu i Mančester Junajtedu kjoji ne žele da propuste ovakvu priliku.

Real je već preko posrednika poručio igraču da će ga čekati sledeće leto ako ne produži ugovor i da će mu ponuditi bolje uslove od onih koje ima u Minhenu. Nešto slično kao sa Alabom. Svesni su u Realu da im je potrebna rekonstrukcija veznog reda jer alfa i omega Luka Modrić narednog leta najverovatnije napušta klub pošto je nedavno produžio saradnju na godinu dana. Modrić će za dva meseca napuniti 36. godina... U cvetu mladosti nije ni Toni Kros koji ima 31 godinu i sve češće je očigledan zamor materijala. Igrač poput Gorecke bi idealno legao Realovom veznom redu.

Ali dok bi Real čekao naredno, Mančester Junajted je spreman da ga preduhitri već ovog leta. Crveni đavoli su već kontaktirali Gorecku i njegove agente, ponudili mu atraktivne finansijske uslove, a čak su i Bajernu spremni da pregovaraju i da ovog leta zarade nešto na obeštećenju umesto da sačekaju godinu dana i dožive isti scenario kao sa Alabom.

Kako stvari stoje, šanse za Goreckin transfer rastu i već ovog leta bi mogao da ode iz Bajerna. Baš kao i Kingsli Koman koji je takođe ušao u poslednju godinu ugovora i nema napretka oko produžetka saradnje.


tagovi

Leon Goreckaletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Junajted
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara