Konrad Lajmer (©Reuters)
Konrad Lajmer (©Reuters)

Bajern ponovo krenuo u napad na Lajpcig, hoće da mu uzme i trećeg igrača

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 09:52

Ovo ne znači da su Bavarci odustali od Gravenberha...

Nekoliko godina je RB Lajpcig odolevao Bajernu, odbijao da pojača direktnog konkurenta u Bundesligi, međutim otkako je brana popustila kupovinom Dajoa Upamekana, Red Bulov klub očito nema više nikakav problem da prodaje najmoćnijem nemačkom timu.

Podsetimo, da je mladi francuski štoper novi igrač Bajerna obelodanjeno je u februaru prošle godine. Potom je u aprilu saopšteno da u Minhen stiže trener Lajpciga Julijana Nagelsman, da bi u samom finišu letnjeg prelaznog roka utabanom stazom krenuo i kapiten Marcel Zabicer.

Izabrane vesti

I tu se poslovna saradnja Bajerna i Lajpciga, sva je prilika, ne završava. Kako javlja čovek najbolje upućen u dešavanja u Zebener štrase - urednik sportske rubrike Bilda, Kristijan Falk, Bavarci su počeli da opipavau puls Konrada Lajmera (24). Prema istom izvoru Hasan Salihamidžić se tokom prošle nedelje sastao sa agentom austrijskog reprezentativca Bjernom Bezemerom na Majorci, gde su razgovarali o mogućnosti da Lajmer pređe u redove novog-starog šampiona Nemačke.

Ovog momka želi nekoliko vrhunskih klubova Premijer lige, u Minhenu ne mogu da garantuju mesto u startnih 11 pored Kimiha i Gorecke, što čitavu operaciju čini dosta komplikovanom. Ali Bajern neće lako odustati. Prema Bildu, prva ponuda biće u opsegu od 18-20 miliona evra.

Sportski direktor Lajpciga Oliver Minclaf kazao je tokom vikenda da nema u planu prodaju Lajmera u predstojećem prelaznom roku. To bi trebalo da znači kako je siguran da će ovaj staviti paraf na novi ugovor, jer teško je verovati da će ga zadržavati po svaku cenu i rizikovati da ga izgubi bez obeštećenja na leto 2023.

Interesovanje za Lajmera ne znači i odustajanje od Rajana Gravenberha iz Ajaksa, tvrdi Kristijan Falk. Idealan scenario za Bajern bio bi kada bi obojicu uspeli da dovedu, jer su Korentan Toliso i Marko Roka na izlaznim vratima.

Pitanje je, naravno, koliko je to realno. Kada je jedan od najboljih mladih vezista Evrope u pitanju Bajernova poslednja ponuda glasila je 17.000.000 evra odmah i 6.000.000 kroz bonuse, dok su Holanđani zacrtali da uzmu najmanje 30.000.000.

Svi poslovi u Minhenu oko dovođenja igrača trenutno su u drugom planu dok ne budu privedeni kraju pregovori oko novih ugovora za Manuela Nojera i Serža Gnabrija.


tagovi

Konard LajmerRajan Gravenberh

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara