Bajern poslao zvaničnu ponudu za Mukijelea

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 16:49

"Mogu samo da kažem da će biti uzbudljivo ove zime u Minhenu", poručio sportski direktor Frojnd

Sa više strana stižu informacije da je Bajern poslao zvaničnu ponudu Pari Sen Žermenu za Nordija Mukijelea (26). Francuz poreklom iz Konga je baš ono za čim Tomas Tuhel traga - desni bek koji po potrebi može da pokrije poziciju štopera.

Mukijele je četiri godine igrao u Bundesligi, za RB Lajpcig, ima dosta iskustva i ne bi mu bio potreban period privikavanja na ligu i novu državu, a to je praktično idealna situacija za svakog trenera. Vest o interesovanju Bavaraca prvi je pustio Florijan Pletenberg, da bi potom L'Ekip upotpunio informaciju: klub iz Minhena ponudio je Parižanima šestomesečni zajam s opcionim otkupom postavljenim na 25.000.000 evra.

Izabrane vesti

E sad, postoje oprečne vesti iz Grada svetlosti. Prema jednim, PSŽ je spreman da pusti Mukijelea ukoliko uspe narednih dana da pronađe štopera i ugovori njegov dolazak na zajam, pošto ima puno problema s povredama. Prema drugim, ni to neće biti dovoljno da defanzivac dobije zeleno svetlo za transfer, pošto Ašraf Hakimi odlazi na Afrički kup nacija i Luis Enrike ne želi da rizikuje.

Nordi Mukijele samo je četiri puta bio starter ove sezone, odigrao ukupno sedam utakmica u Ligi 1, plus 26 minuta u Ligi šampiona. Čak ga je španski stručnjak češće koristio kao levog beka...

Sportski direktor Bajerna Kristof Frojnd nije želeo ni da opovrgne, niti da potvrdi interesovanje za Mukijelea...

"Mogu samo da kažem da će biti uzbudljivo ove zime u Minhenu", izjavio je Frojnd.

On je potom priznao da bi od Bajerna mogli da se očekuju i veliki poslovi, poput onog kada je dolazio Hari Kejn.

"Hari je već dokazao da je svaki uloženi peni vredeo. Ako se dogodi nešto slično, ukoliko budemo sigurni da još neko može toliko da unapredi naš tim, onda ćemo biti spremni da iznova i iznova idemo po tako skupa pojačanja. Ali svesni smo i šta nas očekuje ako pogrešimo. Zato nema srljanja", zaključio je Frojnd uz osmeh.


tagovi

Nordi MukijeleZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

PSŽ
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara