Bajern između zimske 'krpačine' i novog posla od 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.01.24. | 15:05

Kreću nove psihološke igrice s Barsom, Arauho više ne deluje tako nedodirljivo...

Dugo su katalonski mediji odolevali i odbijali da prihvate da postoji makar i teoretska mogućnost da Bajern konkretizuje svoju želju i preotme Barseloni jednog od najboljih igrača - Ronalda Arauha (24).

Nisu uzimali za ozbiljno natpise iz Nemačke i uglavnom su se pozivali na izlaznu klauzulu od milijardu evra, međutim Mundo deportivo u današnjem izdanju po prvi put malo popušta i ostavlja prostora da bi sjajni Urugvajac možda ipak mogao da završi u Minhenu.

Izabrane vesti

Nije tajna su Bavarci zainteresovani za Arauha već neko vreme, odnosno da u njemu vide dugogodišnji stub odbrane, ono što su planirali da dobiju u Matajsu de Lihtu, ali ispostavilo se da baš i nisu. U tu svhu, ne kriju u Zebener štrase, spremni su da potroše koliko i za dovođenje Harija Kejna, čime bi dobar deo rekonstrukcije tima bio obavljen. I što je najvažnije - bio bi po ukusu Tomasa Tuhela.

Iskusni stručnjak, navodi Mundo, obavio je telefonski razgovor sa Arauhom, izneo mu neke svoje planove i želje, međutim nije dobio precizan odgovor.

"Arauho je Tuhelu jasno stavio do znanja da nema nameru da tokom zime napusti Barselonu", stoji u tekstu katalonskog lista. "Istakao je kako je potpuno fokusiran na tekuću sezonu, jer mu je kao jednom od kapitena to obaveza. U isto vreme, navodno je poručio da bi do leta svašta moglo da se promeni".

Isti izvor tvrdi da Ronald Arauho i dalje vidi svoju budućnost u Barseloni, ali samo pod uslovom da ekipa postane konkurentna na evropskom nivou. U prvodu, želi ono što mu u Bajernu garantuju: borbu za Ligu šampiona svake sezone.

"Ronald je svestan Bajernovog sportskog projekta i stabilnosti, baš kao i da se Barsa polako konsoliduje. On se oseća dobro na Nou Kampu. Ipak, želi da vidi evoluciju i kluba i tima u narednih šest meseci, kako bi definitivno odbacio mogućnost odlaska", objašnjava dalje novinar Mundo deportiva.

Arauhova tržišna cena je 70.000.000 evra. Bajern navodno s tom cifrom poslednjih nedelja uglavnom kroz medije 'nervira' Barselonu. Zvanična ponuda nije otišla, no mogla bi do kraja januara, bez obzira što u Minhenu odgovor dobro znaju. Bio bi to tek početak malog tržišnog rata, a možda i početak neke vrste osvetničke akcije za Roberta Levandovskog.

Jasno da će ključnu ulogu u svemu ipak imati sam igrač. Baš kao i u Levinom slučaju. Jer kad se Poljak odlučio za transfer i s tim izašao u javnost (u dgovoru s Barselonom, razume se), bilo je jasno da Bajern gubi bitku.

Očito je da Bavarci sada na sličan način pripremaju teren pre nego što ozbiljno krenu po Urugvajca...

"Na leto bi moglo da dođe do toga da se igrač predomisli i donese odluku o odlasku. U tom slučaju, o ceni bi moralo da se pregovara, jer nezamislivo deluje da bilo ko plati milijardu evra kako bi aktivirao izlaznu klauzulu", piše dalje Mundo. "Ukoliko ovog januara budu insistirali da ga kupe, u Minhenu treba da znaju da će dobiti kategorično 'ne'. A onda kroz šrst meseci Barsa bi mogla da računa najmanje na 100.000.000 evra".

Podsetimo, Bajern će ove zime i te kako morati da bude aktivan na pijaci, jer Tuhel raspolaže samo sa trojicom štopera, od kojih su dvojica u prvom delu sezone muku mučila s povredama. Očekuje se da 'rupu' do leta zapuši neka jeftinija opcija. S druge strane, ozbiljan novac ovog januara trebalo bi da bude uložen u defanzivnog veznog.

Mada se sve glasnije spekuliše kako će i tu pasti 'krpačina' u vidu Erika Dajera...


tagovi

Ronald ArauhoZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara