Oliver Kan (©Reuters)
Oliver Kan (©Reuters)

Bajern se zalaže za ograničavanje zarada igrača i drakonske kazne za najbogatije klubove

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 17:37

Oliver Kan nastavlja politiku svog prethodnika Karl Hajnca Rumenigea...

Ne prestaje da se priča o kontroverzama sa novembarske Skupštine Bajerna. Umesto da uživaju u još jednoj veoma uspešnoj godini, na relaciji uprava - navijači mnogo je nesporazuma, a najveći se tiče sponzorskog ugovora sa Katar ervejzom.

Članstvo (navijači) zahtevali su da na dnevnom redu bude izjašnjavanje po pitanju pomenutog ugovora. Predsedavajući to nije odobrio i onda je došlo do žučne rasprave.

Izabrane vesti

Podsetimo, navijači bavarskog velikana zastupaju stav "da klub nipošto ne sme da kalja svoje ime i ugled sarađujući sa kompanijom čija zemlja izrazito krši ljudska prava".

Prvi čovek Bajerna, Oliver Kan, s druge strane, pokušao je da objasni kako se radi o dobrobiti kluba i da će se iz tog razloga nemački šampion pridržavati ugovora koji je na snazi do 2023.

"Što više vremena prolazi od Skupštine više mi smeta ono što se tamo događalo", priznao je Kan u intervjuu za Zidojče cajtung. "Ali dileme nikakve nema - ugovor ćemo ispuniti do kraja. Naravno, u međuvremenu ćemo pratiti kako se odvijaju stvari u Kataru. Svesni smo mi da u toj zemlji mnogo toga nije po našim standardima. Ali koje su nam alternative? Ugovor sa Katar ervejzom je veoma unosan. Rešenje ne može da bude da se izopštimo".

Kan je potom objasnio da Bajern bez novca od sponzora ne može da bude konkurentan...

"Potrebni su nam investitori. Pre nekoliko godina klubovi iz Premijer lige su po sponzorskim ugovorima bili ispred nas 10 ili 20 miliona evra. Sada je taj jaz mnogo, mnogo veći".

Bavarski kolos iz tog razloga "ratuje" sa klubovima-naftašima i zalaže se za ograničenje trošenja novca, za svojevrsan fudbalski seleri kep.

"Potrebna nam je kontrola troškova, obuzdavanje plata, a bilo bi razumno da i cene igrača budu realnije. Bajern se zalaže za uvođenje gornje granice kada su u pitanju primanja fudbalera. Klubovima treba odrediti koliko mogu da potroše, u kolike dugove mogu da uđu. Sve to nije lako za sprovođenje. Zato je neophodno da se uspostavi sistem za kažnjavanje. I te kazne bi morale da budu drakonske, da zaista zabole. Čak i one najbogatije klubove", podvukao je Oliver Kan.

On je govorio i o vrućoj temi Erlingu Halandu, potvrdio da Norvežanin ima izlaznu klauzului postavljenu na 75.000.000 evra koja postaje aktivna od idućeg leta, ali je poručio kako Bajern, bez obzira što ima finansijskih mogućnosti, neće krenuti po najboljeg igrača Dortmunda jer ima Roberta Levandovskog za kog tvrdi da će još dve ili tri godine davati po 30-40 golova u sezoni.


tagovi

Oliver Kan

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara