Hansi Flik (© Reuters)
Hansi Flik (© Reuters)

Bajern udario rampu: Hansi Flik ne može da bude selektor

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 21:21

Rumenige se oglasio

Trka je počela, a jedan kandidat za poziciju selektora je otpao. Javna je tajna da bi čelnici Fudbalskog saveza Nemačke rado videlu Hansija Flika na klupi kad se završi mandat Joakima Leva, navodno je i trener Bajerna raspoložen da vodi Elf, međutim, činjenica da je ugovorom vezan za klub do 2023. sprečava ga da realizuje tu ambiciju.

Na kraju krajeva, sa Alijanc arene je stigla jasna poruka da Flik ne može da menja posao. Ma koliko ga privlačio rad u državnom timu.

Izabrane vesti

Bili bismo ludi ukoliko bismo našeg trenera pustili da ode pre nego što mu istekne ugovor“, stavio je do znanja Karl Hajnc Rumenige, predsednik Upravnog odbora bavarskog giganta.

Flik je bio najbliži saradnik Levu od leta 2006, da bi posle Mundijala u Brazilu, kad je Manšaft postao prvak sveta, preuzeo ulogu sportskog direktora reprezentacije, koju je obavljao do januara 2017. Zato je logično što ga mnogi vide kao Jogijevog naslednika, s obzirom da je aktuelni selektor objavio da se povlači čim se završi Prvenstvo Evrope, kakav god učinak na turniru Nemci da ostvare.

Oduvek sam govorio da je trener najvažnji zaposleni u klubu. Osim toga, Flik je vezan ugovorom, sa te tačke gledišta ne vidim u čemu bi mogao da bude problem. Neće Bajern rešavati probleme Fudbalskog saveza Nemačke. Da budem do kraja iskren: da sam ja trener, samo bih se nasmejao na opciju da zamenim klupu Bajerna za selektoru poziciju“, rekao je Rumenige.

Fric Keler, predsednik FS Nemačke, u javnom obraćanju je rekao da neće kontaktirati trenere koji su vezani ugovorima posle 2021. Doduše, ko zna šta se iza brda valja...


tagovi

Karl Hajnc RumenigeHansi FlikJoahim LevFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara