Hesus Galjardo (©Reuters)
Hesus Galjardo (©Reuters)

Banda ume da namiriše strah

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.03.21. | 23:15

Monterej se probudio i noćas dočekuje prvaka Aperture Leon, koji nije ni bleda senka iz prethodne kampanje

Sa titulom Aperture nestao je nemilosrdni Leon. U novoj kampanji Klausure Divlje zveri iz srca Meksika nisu ni bleda senka šampionske ekipe. A, Banda ume da namiriše strah, i jedva čeka da se počasti protiv prvaka Leona noćas, u sklopu zaostalog susreta 3. kola na svom BBVA stadionu. To je okršaj koji bi Monterej mogao da iskoristi kako bi se priblio na samo bod iza drugoplasirane Klub Amerike, odnosno tri u odnosu na lideta Kruz Azul. Naravno, u slučaju da uspe da ostvari pobedu protiv smušenog rivala.

Domaći sastav je malo-pomalo pronašao svoju najbolju verziju. Rezultati su bili pozitivni u poslednje vreme, ali ekipa trenera Havijera Agirea kritikovana je zbog nedostatka golova u prvoj polovini šampionata. U poslednja dva meča, Monterej je postigao osam golova i primio samo dva. To dovoljno govori kolik ose situacija promenila.

Izabrane vesti

04.00: (1,73) Monterej (3,50) Leon (4,60)

Treba napomenuti da je poslednja utakmica protiv Keretara dobijena sa 10 ljudi zbog isključenja Vinsenta Jansena, nekadašnjeg napadača AZ Alkmara, Totenhema i Fenerbahčea, koji neće biti dostupan za ovaj meč. Šema će morati da se promeni.

"Mislim da se sa 10 igrača ne osećamo nelagodno na terenu, ali nije normalno da igramo sa 10. Ponekad treniramo kao da je to slučaj, i pokušavamo da zamislimo situaciju da imamo igrača manje, ali ne 60 minuta", rekao je Agire posle pobede nad Keretarom.

Monterej je trećeplasiran posle nešto slabijeg starta, i evidentno je da je iskusni trenerski lisac postigao stabilnost koja je nedostajala ekipi u prethodnoj sezoni pod palicom Antonija Mohameda Matijevića. Jedan od aduta ekipe je igranje kod kuće, gde Monterej ne zna za poraz. U četiri utakmice je slavio tri puta, uz jedan remi.

Sa druge strane, moglo bi se reći da od meksičkog šampiona nije ostalo ništa. Leon u duel ulazi iz tri uzastopna poraza i jedva ima sedam bodova na kontu, što je cifra po kojoj jepozicioniran na pretposlednje mesto u generalnom plasmanu. Samo zahvaljujući jednom pogotku su iznad Nekakse.



Izabranici Ignasija Ambriza nisu pronašli uspešnu formulu, a ni postizanje pogodaka im nije više lako kao lani. Samo sedam puta su do sada zatresli mrežu, dok je Monterej dvostruko uspešniji. Dobra vest je da je Leonu u rasporedu ostao dobar broj utakmica, i nije nemoguče da se bori za ulazak u plej-of.

Trenutno je Zelenima pozicija u doigravanju daleko četiri boda, otuda i hitnost da počnu da pobeđuju.

"Nesrećno smo poraženi od Amerike, golom u samom finipu. Osećao sam da nećemo da izgubimo, jer sam video moje igrače da igraju onako kako mi se sviđa. Imamo još mnogo bodova pred sobom i borićemo se do smrti da poboljšamo učinak", istakao je Ignasio Ambriz, koji je, interesantno, bio pomoćnik Agireu tokom njegovog rukovođenja reprezentacije Meksika, a potom i za vreme rada u Osasuni i Atletiko Madridu.

MEKSIKO 1 - ZAOSTALI MEČ 3. KOLA

Četvrtak

04.00: (1,73) Monterej (3,50) Leon (4,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1MonterejLeon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara