Božidar Bandović (©Starsport)
Božidar Bandović (©Starsport)

Bandović: Prvo moramo da pobedimo sebe da bismo se borili za Evropu

Vreme čitanja: 4min | čet. 07.03.24. | 14:09

Novosađani bez suspendovanog golmana Dragana Rosića i povređenog Gurama Giorbelidzea dočekuju Voždovac

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Vojvodina ovih dana proslavlja veliki jubilej – 110 godina postojanja, u koje su utkani bogata istorija i veliki uspesi na domaćoj i međunarodnoj sceni. Međutim, Lale su trenutno u rezultatskoj krizi i još čekaju na prvi trijumf u ovoj kalendarskoj godini. U taboru novosadskog kluba veruju da je konačno dosao čas da obraduju svoje navijače i da im za rođendan Stare dame poklone pobedu nad Voždovcem, s kojim će odmeriti snage na “Karađorđu” (petak, 18.30, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

“Prvo želim da čestitam Vojvodini 110. rođendan. Svaki naredni meč za nas je kao finale i od velikog značaja. Igramo protiv mlade ekipe koja voli da igra i ima dobru kombinatoriku. Ni oni nemaju pozitivne rezultate, ali za nas samo dolazi u obzir pobeda u ovoj situaciji”, rekao je Božidar Bandović, šef stručnog štaba Vojvodine, na konferenciji za medije.

Vošin strateg smatra da su njegovi izabranici pružili dobre partije, ali da je izostao rezultat zbog nekih grešaka.

“Ove četiri utakmice smo dosta dobro odigrali, napredovali smo u napadu i u stvaranju šansi. Sigurno je trebalo da postignemo više golova, ali popravili smo visoki presing na kome smo radili. Međutim, ponavljaju nam se neke greške odranije. Ako uporedite dva poluvremena protiv Javora, videćete da smo u prvom potpuno dominirali u svim segmentima, a u drugom se desilo nešto i prepustili smo inicijativu. Moramo mentalno da budemo jači. Rekao sam igračima: ‘Da sam uzeo deset bilo kojih igrača i trenirao ih dva dana, ne bismo primili ta dva gola’. Dešava nam se opet to, moramo da pobedimo sami sebe, ako želimo da se borimo za Evropu”.

Bandović ističe da je ponekad potrebno vreme za uspeh, a da je njegov cilj da napravi konkurentan tim na evropskoj sceni, kadar da izbori i dugu jesen u Evropi.

“Znam da svi, kao i ja, želimo bolje rezultate i da to bude odmah, ali to nekad iziskuje vreme, rad i strpljenje. Slažem se da je trebalo da imamo više bodova i ne tražim izgovore. Došao sam ovde da ostanem godinu i po ili dve i da napravim tim koji će i u Evropi moći da igra ravnopravno i da se plasira u grupnu fazu. Ako pogledate naše brojke, a dostupne su, videćete da one u poslednje dve-tri godine nisu bile dobre kao na ovim poslednjim utakmicama kada je reč o fizičkoj spremnosti. Moramo da idemo korak po korak i ne smemo da preskačemo stepenice. Dajemo sve od sebe i verujem da nam treba samo jedna pobeda koja može da okrene sve”.

Zmajevi su katastrofalno otvorili prolećni deo sezone Mozzart Bet Superlige i u ovoj godini nemaju nijedan osvojeni bod. Poraženi su od Crvene zvezde u gostima (1:2), od Napretka kod kuće (1:2), savladala ih je Mladost u Lučanima (0:2) i na koncu Spartak na “Krovu” (0:2).

“To može da bude kontraefekat. Voždovac u poslednje četiri utakmice nema pobedu, a mi smo krivi što smo lošim rezultatima dali za pravo drugim ekipama da se nadaju. Moramo to da promenimo. U Olimpijakosu sam u dva navrata bio i prvi trener, pa znam da ako ne pobeđuješ manje utakmice, onda ne možeš da osvojiš titulu, niti da izboriš Evropu. To nam je jasno i moramo to da menjamo. Dobro smo igrali, ali rezultati su takvi kakvi jesu. Ovu utakmicu moramo da pobedimo i da navijačima i gradu poklonimo tri boda”.

Trener Lala je najavio i promene u sastavu, a neće moći da računa na povređenog Gurama Giorbelidzea, te golmana Dragana Rosića koji ima četiri žuta kartona.

“Planiram da rotiram sastav. Bio sam prezadovoljan prvim poluvremenom, ali drugim nisam. Moramo svih 90 minuta da budemo koncentrisani, nije dovoljno samo 45 ili 60, ukoliko želimo da pobedimo utakmicu. Crnomarković nije igrao protiv Javora zbog virusa, još dvojica, trojica igrača imaju manje probleme s povredama, ali smatram da će svi biti spremni osim Gurama. On nije odradio dva poslednja treninga, tako da će teško konkurisati za tim. Sa Guramom i Crnomarkovićem smo znatno agresivniji pozadi. Takođe, golman Rosić ima četiri žuta kartona, pa neće biti u konkurenciji za tim”, otkrio je Bandović.

U poslednje vreme u protokolu se nije našao iskusni bek Stefan Đorđević, ali vrlo je moguće da se protiv Voždovca nađe u startnoj postavi.

“Možda će Đorđević sutra da počne meč. Do sada sam dao gotovo svim igračima šansu. Protiv Spartaka je trebalo da počnu ili on ili Guram. Zbog pravila bonusa je ipak jedan od njih morao da ostane na tribinama. Probao sam na treninzima varijante sa obojicom i na kraju sam se odlučio za Gurama, jer je trenirao odlično”.

Bandović se osvrnuo i na incident sa doskorašenjim kapitenom ekipe Filipom Malbašićem, koji je odstranjen iz tima nakon što je prisustvovao košarkaškoj utakmici Partizan – Efes.

“Desilo se to što se desilo, neko to opravdava, neko ne... Kao trener sa njim sam imao uvek dobru i direktnu komunikaciju. Pred utakmicu sa Javorom ga svakako nisam imao na spisku, bez obzira na te razloge. Nisam nikad bio pristalica toga da se pojavim na utakmici nekog drugog tima, bez obzira na to da li sam bio njegov član. Svako je odgovaran za svoje postupke. U ovom momentu treba svi da budemo kapiteni i da se borimo zajedno, ako želimo da ostvarimo rezultat”, završio je trener Novosađana.



tagovi

FK Vojvodinafk voždovacMozzart Bet SuperligaBožidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara