Vinko Marinović (©fkborac.net)
Vinko Marinović (©fkborac.net)

Banjalučani hitaju ka kruni, Sloga redovna mušterija

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 09:37

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Komšijski duel u Republici Srpskoj večeras (20.30). Gol-razlika 9:0 u prethodna dva meča ovih rivala

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Sve manje vremena ostalo je do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Borac je na korak do titule, velika borba vodi se za opstanak, a u ovom 26. kolu očekuju nas dva zanimljiva derbija. Mostarski i sarajevski.

Izabrane vesti

BORAC - SLOGA (20.30)

Od kako je počela sezona Borac je naciljao titulu i već od starta se nametnuo kao glavni konkurent. Malo po malo, seli su na čelo tabele i ne misle ga olako pustiti. Do kraja je ostalo još osam kola, a Banjalučani imaju sedam bodova prednosti u odnosu na Zrinjski koji mu je jedini ozbiljan takmac u šampionskoj trci.

Borac igra zrelo i zaista je teško očekivati da ispuste stečenu prednost, jer su do sada upisali svega dva poraza. Kod kuće su nemilosrdni jer je bodove iz Banjaluke odneo samo Zrinjski. Svesni su u taboru Banjalučana da prvi pratilac vreba i da će koristiti svaku šansu da smanji prednost.

Gledajući današnjeg rivala, kiksa ne bi trebalo biti. Ne zbog toga što je Sloga mnogo inferiornija, već zbog činjenice da su se ove sezone sastali dva puta. U Banjaluci je bilo 5:0, a u Doboju 4:0, tako da Borac očigledno ne leži ekipi Vlada Jagodića. U taboru Banjalučana pozivaju na maksimalan oprez.

"U goste nam dolazi izuzetno organizovana ekipa koja se takođe bori za Evropu. Neće biti lako, ali posle remija u Mostaru idemo na tri boda kao i do sada. Cilj je titula. Moramo da uđemo u utakmicu kao da je finale i da damo sve od sebe za pobedu”, rekao je Marko Milošević, čuvar mreže ekipe Borca.

Sloga je ovogodišnji hit prvenstva, to je definitivno. Tim Vlada Jagodića je premašio očekivanja jer od borbe za opstanak došao je u borbu za Evropu. Peti su u ligi sa pet bodova manje od trećeplasiranog Veleža, dok su se našli i u polufinalu Kupa. Kako god ova sezona završi, razočarenja sigurno neće biti. U ovaj meč ulaze posle domaćeg debakla od Željezničara, ali i činjenice da će u nastavak sezone ući bez najboljeg igrača i strelca Dejana Vidića koji je operisan i za njega je sezona završena.

Pokušaće Dobojlije što skuplje da prodaju kožu u Banjaluci, bez obzira što ove sezone imaju jako loš međusobni skor sa komšijama.

"Borac je dominantan na svom terenu i jedini poraz su doživeli od Zrinjskog, uzimajući u obzir da u narednih deset dana igramo jednu protiv Borca i dve protiv Zrinjskog to je veliki napor i izazov. I oni su malo u problemu jer su u poslednja dva kola osvojili jedan bod, a Mostarci su smanjili prednost. Ja sam mislio da je gotova stvar, ali to u fudbalu nikad ne možeš reći. Sa svakim se može igrati, pa tako i s Borcem", optimistično je izjavio trener Sloge Jagodić.

TUZLA SITI - ŠIROKI BRIJEG (15.30)

Meč na Tušnju biće duel sa potpuno različitim ambicijama. Tuzla Siti je u velikoj borbi za opstanak, dok je Široki bezbrižan. Tuzlaci su pretposlednji sa bodom manje od sigurne zone, tako da je za njih pobeda jedino rešenje. Što se tiče forme, ne mogu se baš pohvaliti, s obzirom da su od početka proleća slavili samo jednom. Bilo je to protiv Zvijezde početkom marta, dok su upisali još dva remija te pet poraza. Dakle, teška situacija za ekipu koja je do skoro igrala Evropu.

Široki Brijeg je na proleće totalno druga ekipa od one koja je bila jesenas. Novi trener je uspeo da popravi stvari, pa su trenutno bezbrižni u sredini tabele. Plasiralo se i u polufinale Kupa, gde je na pragu eliminacije zbog poraza od Borca, ali bi taj revanš trebao da im bude prvi u mislima. Međutim, kalkulacija sigurno neće biti ni danas jer je tim sa Pecare u dosadašnjem delu sezone pokazao da ravnopravno igra sa svima. U prethodnih pet utakmica upisao je svega dve pobede, pa bi možda taj faktor forme možda mogao biti presudan u ovom duelu.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 26. KOLO

Petak

15.30: Tuzla Siti - Široki Brijeg

20.30: Borac Banjaluka – Sloga Doboj

Subota

13.30: Zvijezda GOŠK Gabela

16.00: Zrinjski -Velež

Nedelja

13.00: Igman – Posušje I

20.00: Željezničar – Sarajevo



tagovi

BiHBiH 1Premijer liga BiHBorac BanjalukaŠiroki BrijegTuzla Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara