Usman Dembele (©Reuters)
Usman Dembele (©Reuters)

Barsa nije u stanju da zadrži igrače: Dembele dobio rok od mesec dana, agent ga nudi drugim klubovima

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.10.21. | 20:09

Ako ne pristane da produži saradnju, Francuz odlazi na tržište pre nego što počne zimski prelazni rok

Barselona se suočava sa ozbiljnim problemom kada je u pitanju lojalnost samih igrača, pa u ovom trenutku pitanje opstanka Usmana Dembelea u klubu deluje kao neizvodljiv posao. Francuzu ugovor ističe na leto 2022. godine, na kraju godine ulazi u poslednjih šest meseci ugovora i tada će moći da pregovara sa drugim klubovima. Glavni problem Katalonaca je to što njegov menadžer Musa Sisoko smatra da bi odlazak iz kluba bio najbolja opcija za njega, pa ga već nudi drugim klubovima.

Suočena sa ovom situacijom, Barselona planira da pregovore prebaci direktno na igrača, za kojeg se veruje da želi da ostane u klubu, bez obzira na namere njegovog agenta. Katalonci su stoga već dali rok od mesec dana igraču da donese odliuku oko toga da li želi da produži saradnju. U Barseloni žele na neki način da se zaštite, i u slučaju negativnog odgovora plasiraju igrača na tržište, kako bi sprečili da u junu ode bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Sisoko odlaže pregovore sa klubom, jer želi da ga odvede sa Nou Kampa, i svestan je da Barselona ne može da bude previše izdašna u finansijskom smislu. Sa druge strane, kada igrač stiže kao slobodan, onda znatno veća suma ide na samu platu, ali i menadžersku proviziju. Kako se ranije pisalo, Barselona u teškim vremenima nema prostor da Dembeleu značajno podigne platu, čak se u vrhu kluba ni ne govori o toj opciji upravo zbog svih povreda što bi ga u najbolju ruku ostavilo na sadašnjih 13.000.000 evra bruto – oko 6.500.000 evra kada se odbiju porezi – ali Sisoko navodno veruje da može da izvuče mnogo bolje uslove za svoju "zlatnu koku".

Sve su to problemi koje će biti teško nadomestiti, pa u Barseloni igraju na kartu velikog projekta i ubeđivanja igrača da će imati veliku budućnost u klubu. S toga su u proces pregovora uključeni svi iz sportskog sektora, a na prvoj "borbenoj liniji" je i trener Ronald Kuman, kao direktan uticaj u samoj svlačionici. Da li će svi oni zajedno uspeti da umanje uticaj agenta na konačnu odluku, pokazaće narednih mesec dana.


tagovi

Usman Dembele

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara