©Reuters
©Reuters

Barsa opet u šopingu u Amsterdamu, nova meta Seržinjo Dest

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.05.20. | 09:24

Bajern nudio 20.000.000 evra za Amerikanca

Linija za trgovinu između Amsterdama i Barselone je ponovo otvorena. Pre godinu dana njom je prošao Frenki de Jong i otisnup se u Španiju, malo je nedostajalo da i Matijs de Liht krene njegovim stopama.

Ovog leta Španci ponovo imaju želju da kupuju u holandskoj metropoli. Godinama se Barselona muči sa pozicijom desnog beka, još otkako je Dani Alveš otišao. Izređali su se brojni „junaci“ i niko nije toliko zadovoljio da bi se zacementirao na mestu uz desnu aut liniju.

Izabrane vesti

E, nova opklada španskog giganta zove se Seržinjo Dest. Američki reprezentativac ima 19 godina, desni je bek Ajaksa, a svojih pet minuta slave doživeo je, između ostalog, kada mu je Dušan Tadić umalo nasred utakmice „zavrnuo šiju“. Srpski reprezentativac je bio besan na mladog fudbalera što stalno visi u napadu, iako je, po vokaciji, prvo odbrambeni igrač.

Što se Barselone tiče, to je idealno. Ona baš i traži godinama takvog beka, kojem će prvo zaduženje da bude da se neprestano ubacuje u napad, da širi protivničku odbranu, kao i da šalje upotrebljive centaršuteve za napadače. Seržinjo Dest to može, ove sezone je na 36 utakmica za Ajaks postigao dva gola, dok je za šest asistirao. I što je jako bitno, ima samo 19 godina. Mnogo prostora za napredak.

Bio je Dest zimus na pragu transfera u Bajern, Nemci su slali ponudu od 20.000.000 evra za njega, ali je Ajaks tražio deset miliona više. Mladi Amerikanac je bio čak i gost Bavaraca na utakmici sa Hofenhajmom. Ni sada ta priča nije skroz propala, prvak Nemačke je i te kako zainteresovan za mladog fudbalera, ali sada je Barselona ta koja vodi trku.


tagovi

Ajaksser Aleks Ferguson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara