Ćavi (©AFP)
Ćavi (©AFP)

Barsa škripi bez Pedrija, Ćavi prvi put javno kritikovao igrače

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.02.23. | 10:11

"Ovo je bila naša najgora utakmica u sezoni", grmeo je trener Barselone posle poraza od Almerije (0:1)

Prvi put ove sezone, a od aprila prošle godine, Barselona je doživela dva vezana poraza. Tada od Ajntrahta u Ligi Evrope, pa Kadiza u Primeri, ovaj put od Mančester Junajteda i Almerije u istim takmičenjima, s tim da su onomad oba bila kod kuće, a sada u gostima. To, ipak, ne ublažava situaciju.

Gostovanje na Old Trafordu označilo je kraj još jednog neuspešnog evropskog ciklusa za katalonski klub, dok je gol El Bilala Turea na Mediteraneosu sprečio beg na dvocifrenu bodovnu prednost u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. I, to je ono što posebno boli Ćavija posle nedeljnog meča. Umesto da njegovi igrači iskoriste remi u madridskom derbiju (Real - Atletiko 1:1) i pobegnu Ančelotijevim izabranicima na +10, oni su dozvolili da im se približe za jedan bod. Nije +7 na 15 kola pre kraja mala prednost, ali imajući u vidu da za tri runde, 19. marta, sledi El klasiko, sigurno je da nekadašnji kapiten Barselone nije spokojan.

Izabrane vesti

Posebno što brine Ćavija je neefikasnost njegovog tima od povrede Pedrija. Mladi vezista zbog problema sa butnim mišićem morao je da bude zamenjen već u prvom poluvremenu prvog duela sa Junajtedom, 16. februara, i računajući i tu utakmicu, Barselona bez Pedrija ima jednu pobedu (Kadiz 2:0), jedan remi (Mančester Junajted 2:2) i dva poraza (Junajted 1:2, Almerija 0:1). Na nedeljnom gostovanju u Andaluziji Katalonci prvi put od 26. oktobra i 0:3 protiv Bajerna u Ligi šampiona nisu postigli gol.

Robert Levandovski bio je odsečen od ostatka tima, što je potvrdilo nedostatak kreativnosti u veznom redu. Otvoreno je o tome govorio Ćavi.

"Ovo je bila naša najgora utakmica ove sezone. Kako u napadu, tako i u odbrani, kao i u konstrukciji igre i intenzitetu. Ništa od toga nismo pokazali. Bili smo veoma spori... Možda je umor uzeo svoj danak, ali odigrali smo lošu utakmicu i ljut sam jer je ovo bila prilika da odemo na deset poena prednosti, a nismo uspeli", konstatovao je trener Barselone.

Dodatan problem katalonskom timu pravi to što u četvrtak gostuje na Santijago Bernabeuu u prvom meču polufinala Kupa. Svestan je Ćavi da bi treći uzastopni poraz, posebno što je reč o El klasiku, mogao da ima značajne posledice na samopouzdanje tima.

"Uzdrmani smo i moramo brzo da pronađemo rešenje jer nam predstoje odlučujuće bitke u Primeri i Kupu kralja. Nemamo više pravo na grešku. Ovo je bila zlatna prilika da odaljimo Real, a mi smo prikazali najgoru partiju u najgorem trenutku. Igrači moraju što pre da promene svoj pristup i mentalitet. Nemamo opravdanje za poraz od Almerije, jer nismo pokazali želju za pobedom, posebno ne u prvom poluvremenu, kada smo bili malodušni. Omanuli smo i moramo da se izvinimo navijačima. Nećemo imati još mnogo ovakvih prilika, ne smemo zaboraviti da se trkamo sa Realom koji je aktuelni prvak Evrope i Španije", upozorava Ćavi.

Probao je mladi strateg da odustvo Pedrija nadomesti pomeranjem Serhija Roberta nešto isturenije, pa onda i Franka Kesija, ali nije dobio željenu reakciju od igrača. Protiv Almerije je poslednjih petnaestak minuta uloga plejmejkera dodeljena mladom Pablu Toreu, ali ni to nije dalo željeni efekat. Ima nekadašnji đak Rasing Santandera potencijal, ipak, ne i dovoljno iskustva da bi Ćavi računao na njega od starta velikog derbija.

"Probali smo sve, igrali smo 3-4-3 sa Ronaldom (Arauhom) napred, gađajući krila i otvarajući prostor Anhelu (Alarkonu), koji je tražio Roberta (Levandovskog)", probao je Ćavi da objasni šta je želeo da dobije izmenama u poslednjih pola sata meča sa Almerijom.

Definitivno je Barseloni što pre potreban povratak Pedrija, a kada će se to dogoditi još je neizvesno. Nadaju se na Kamp Nouu da će biti spreman za prvenstveni okršaj sa Realom, pomenutog 19. marta. Do tada će morati da pronađu rešenje za prvi polufinalni susret Kupa kralja sa istim rivalom, zatim za duele sa Valensijom i Atletik Bilbaom u prvenstvu.


tagovi

ĆaviBarselonaPedri

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara