©Reuters
©Reuters

Ništa od +10, Babić i Eli neutralisali Levandovskog - Barsa pala u Almeriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.02.23. | 20:27

Istorijsko slavlje Andalužana nad katalonskim gigantom - 1:0

Imala je Barselona idealnu situaciju posle remija u madridskom derbiju i mogućnost da večeras ode na ogromnih 10 bodova prednosti u odnosu na Real Madrid, ali je ekipa Ćavija Ernandeza položila oružje u Almeriji. Andalužanima je ovo bilo istorijsko slavlje nad ovim protivnikom u međusobnim okršajima i dragoceni bodovi u borbi za opstanak u Primeri - 0:1 (0:1).

Katalonci su demonstirali napadačku nemoć, ali i naivnost u defanzivi. To se pre svega ogledalo kroz ključnoj situaciji na meču iz 24. minuta, kada su Luis Suarez i strelac jedinog gola El Bilal Ture nadmudrili kompletnu poslednju liniju katalonskog giganta. Napadač iz Malija je potom sam istrčao pred Marka Andrea ter Štegena i snažnim udarcem od prečku zakucao loptu u protivničku mrežu.

Izabrane vesti

Ogroman posao sa druge strane odradio je štoperski tandem Srđan Babić - Rodrigo Eli, koji je u ogromnoj meri zaslužan za to što je Robert Levandovski tokom najvećeg toka meča bio prilično bezopasan po gol Fernanda Martineza. Obojica su dobila gotovo sve vazdušne duele sa protivničkim igračima i sigurno najzaslužniji što su gostijući igrači samo jednom pogodili okvir gola ekipe Đoana Rubija.

Katalonci su u poslednjih pola sata utakmice izvršili gotovo potpunu opstadu domaćeg gola, u nekoliko navrata je Levandovskom, Toresu i Rafinji zafalilo po nekoliko centimetara da upute onaj završni udarac na domaći gol. Ipak, na kraju se ispostavilo da je Almerija bila bliža drugom, nego Barselona prvom golu, pošto je u nadoknadi vremena Adrijan Embarba sam istrčao pred Ter Štegena, ali je sjajni Nemac odbranio zicer i još nekoliko minuta ostavio svoj tim u igri.

Barselona je definitivno platila danak psihološkog i fizičkog pada nakon eliminacije iz Lige Evrope od Mančester Junajteda. Dodatni problem za Ćavija predstavljaće i činjenica da će Gavi zbog žutog kartona propustiti naredni meč. Dobra stvar za Katalonce je to što imaju prilično sigurnu zalihu u domaćem prvenstvu, a neprijatna to što sledi gostovanje Real Madridu u polufinalu Kupa kralja, gde bi mogao da se doži još jedan psihološki udarac ako stvari ne budu išle željenim tokom po Blaugranu.

Narednog vikenda Barselona na svom terenu dočekuje Valensiju, koja je prekinula užasan niz poraza, ali teško da će biti u mogućnosti da zaustavi lidera šampionske trke na Nou Kampu.

PRIMERA – 23. KOLO

Petak

Elče - Betis 2:3 (2:0)

/Fidel 7, Boje 9 - Iglesijas 65, Miranda 68, Vilijan Hoze 90+5/

Subota

Espanjol – Majorka 2:1 (1:1)

/Brajtvajt 22, 51 – Murići 41/

Kadis – Rajo Valjekano 1:0 (0:0)

/Gvardiola 74/

Real Madrid - Atletiko Madrid 1:1 (0:0)

/Rodrigez 85 - Himenez 78/

Valensija – Sosijedad 1:0 (1:0)

/Subeldija 40 ag/

Nedelja

Atletik Bilbao - Đirona 2:3 (1:3)

/Berćiće 35, R. Garsija 89 - A. Garsija 4, De Markos ag 19, Vesga ag 45+1/

Selta - Valjadolid 3:0 (2:0)

/Seferović 15, Veiga 32, 64/

Almerija - Barselona 1:0 (1:0)

/Ture 24/

21.00: (1,95) Sevilja (3,30) Osasuna (4,20)

Ponedeljak

21.00: (1,70) Viljareal (3,50) Hetafe (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Srđan BabićRobert Levandovskirodrigo eli

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara