Barsa u frci do ponoći: Lengle otišao i skinuo 75 odsto velike plate, Kanselo i Feliks čekaju potpis

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 13:44

Buran poslednji dan prelaznog roka u Kataloniji

Celo leto je bio zanimljiv prelazni rok u Barseloni pa ni poslednji dan fudbalske pijace nije izuzetak. Radi se na dolascima i odlascima. Dok neki ne odu, neki drugi čekaju i ne mogu da potpišu zbog probijanja budžeta za plate i kršenja finansijskog fer-pleja...

Katalonci su jutros uspeli da se reše jednog od prekobrojnih. Iskusni francuski štoper Klemon Lengle je prešao u Aston Vilu na pozajmicu bez opcije otkupa ugovora. Prošle sezone je igrao kao pozajmljen u Totenhemu ali ga Spursi nisu otkupili po ceni od 15.000.000 evra koliko je tražila Barsa. U međuvremenu se javila i Sevilja sa željom da ga vrati u Andaluziju ali nije poslala adekvatnu ponudu.

Izabrane vesti

Kada je Barsa uvidela da niko neće platiti obeštećenje, pristala je da ga pusti na pozajmicu na Vila Park samo da se makar reši njegov ogromne plate koja na bruto nivou iznosi 16.000.000 evra godišnje. Doduše, nije se rešila cele plate pošto je Aston Vila pristala da plaća 75 odsto plate do kraja sezone dok su preostalih 25 odsto i dalje na Barsinom teretu. Francuz je drugi štoper kojeg je Vila dovela ovog leta.

Vilin direktor Monći je bbio ključni čovek za transfer jer je prethodno Lengelea doveo i u Sevilju iz Nansija. Afirmisao ga je u Andaluziji i obezbedio mu transfer u Barselonu čiji je član već pet godina. Lengle je drugi štoper kojeg je Vila dovela ovog leta pošto je prethodno kupljen i Pau Tores iz Viljareala.

Barsa se nada da će do kraja dana biti završena i prodaja Ansua Fatija u Brajton, a nije isključena da do ponoći klub napuste i štoper Erik Garsija plus maldi Abde Ezalzuli. Tako bi se otvorio prostor za registraciju dva atraktivna pojačanja sa kojima Katalonci već imaju dogovor: Žoao Kanselo i Žoao Feliks.

Kanselo je još u petak doputovao u Barselonu i tamo čeka rasplet. Siti je pristao da ga pošalje na pozajmicu ali Barsa i dalje nema resurse da ga registruje. Danas se navodno i Bajern opet javio sa željom da vrati Portugalca koji je kod njih igrao prošlu polusezonu na pozajmici. Ako Barsa ne uspe da oslobodi novac za registraciju, Kanselo bi mogao natrag u Minhen.

Istovremeno njegov zemljak i imenjka Feliks čeka u Madridu. Atletiko je danas pristao na Barsine uslove, igrač nije ni trenirao sa ostatakom tima već u klupskim prostorijama eka zeleno svetlo iz Katalonije. Za Feliksa nema mnogo opcija. Barsa je jedini izlaz s obzirom da Simeone ne računa na njega, a klubovi koji su se ranije raspitivali su odustali...


tagovi

Klemon LengleŽoao FeliksŽoao KanseloLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara