Seržinjo Dest (©AFP)
Seržinjo Dest (©AFP)

Barselona je ovaj put pobedila Bajern: Dest na Kamp Nou za 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.09.20. | 11:38

Desni bek se oprostio od saigrača iz Ajaksa, stiže kao zamena za Semeda

Ma koliko bili veliki i moćni, ne možete dobiti sve bitke. Minhenski Bajern je od februara pokušavao da dovede Seržinja Desta, ali talentovani desni bek će put Barselone. Iste one koja je od Bavaraca izgubila 2:8 u četvrtfinalu Lige šampiona, ali se na transfer pijaci osvetilila prvaku Evrope u zenitu njegove snage.

Sinoć su čelnici Ajaksa i katalonskog kluba postigli dogovor oko transfera, a Dest se posle pobede nad Viteseom oprostio od saigrača. Ajaks će inkasirati 20.000.000 evra, a pomenutu sumu moći će da pojača kroz potencijalne bonuse. Iako pojedini izvori tvrde da će reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država danas stići na Kamp Nou, kredibilni De Telegraf ističe da će 19-godišnjak u ponedeljak sleteti na aerodrom El Prat i u istom danu obaviti lekarske preglede, izvesno i potpisati ugovor. Razlog je da bi se izbegla gužva i da bi čitava priča bila završena na tenane pošto Barselona od 21.00 dočekuje Viljareal.

Izabrane vesti

Barselona će tako za samo sedam dana napraviti rotaciju na poziciji desnog beka. Pustila je Nelsona Semeda u Vulverhempton za 30.000.000 evra, a ko je pažljivije gledao Barselonu u završnici Lige šampiona video je da Portugalac, najblaže rečeno, često ume da bude nezainteresovan na terenu. Sa druge strane, stiže još uvek tinejdžer, željan da na velikoj sceni demonstrira fudbalske kvalitete. Prethodne sezone odigrao je Seržinjo Dest 20 utakmica u holandskom prvenstvu i pet puta nameštao golove saigračima.

Pošto je štiklirana pozicija desnog beka, Ronaldu Kumanu kao goruća pitanja ostaju centralni defanzivac i napadač. Ne bi iznenadilo ni pojačanje u veznom redu, pošto holandski stručnjak ozbiljno računa samo na Serhija Busketsa, Miralema Pjanića i Frenkija de Jonga.


tagovi

Seržinjo DestLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara