Bajern grabi ka novoj tituli (©Reuters)
Bajern grabi ka novoj tituli (©Reuters)

Bavarska mašina ne zna za milost, Dortmund sve dalje od Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.03.21. | 17:29

Čak 15 golova u prvim poluvremenima četiri utakmice, a onda samo tri u nastavku

Silovit je Bajern Minhen, to znamo, ali danas su Bavarci pokazali snagu zbog koje će se naredne dve nedelje tresti fudbaleri drugoplasiranog RB Lajpciga, najbližeg pratioca osmostrukog uzastopnog šampiona Nemačke, koji posle reprezentativne pauze (3. aprila), dočekuje Bavarce u derbiju koji bi mogao da reši pitanje šampiona.

Bajern će na to gostovanje putovati bez dvojice standardnih prvotimaca, međutim, ove subote pokazali su da mogu da melju rivale i sa desetorivom.

Izabrane vesti

Pored Žeroma Boatenga koji je sakupio pet žutih kartona, suspendovan za gostovanje u istočnoj Nemačkoj je i Alfonso Dejvis. Reprezentativac Kanade isključen je već u 12. minutu susreta sa Štutgartom, pošto je nagazio Japanca Vatarua Enda. I pored toga, Bajern je već do poluvremena stigao do 4:0! Robert Levandovski je desnom nogom, glavom, pa levom nogom upisao svoj 13. bundesligaški het-trik i stigao do 35 prvenstvenih golova, a posle prelepe akcije u strelce se po deveti put u Bundesu ove sezone upisao i Serž Gnabri. Za samo pet minuta, od 18. do 23, domaćini su postigli tri gola. Ponavljamo, sa igračem manje!

U drugom poluvremenu izabranici Hansija Flika su posustali. Svesni da su već ostali bez dvojice važnih igrača za derbi sa Lajpcigom spustili su tempo, a gosti se nisu usuđivali da probaju nešto više...

Erling Haland je i ovog vikenda potvrdio klasu, ali kako igra Borusija Dortmund, sve je izvesnije da će norveški gorostas na leto promeniti klub. Ne bi bilo fer da ne učestvuje u Ligi šampiona, a žuto-crni su sve dalje od mesta u eliti sledeće sezone. Iz Kelna se vraćaju samo s bodom, zahvaljujući Halndovom golu u nadoknadi za 2:2. Odlično je pratio akciju po desnoj strani i smestio loptu u mrežu posle prodora Knaufa. Pre toga je već u 3. minutu majstorski primio loptu i okrenuo čuvara posle dodavanja Emrea Džana sa velike udaljenosti.

Stigao je Haland do 21 gola u Bundesligi, ali uzalud kada su defanzivci njegov tima očajno reagovali na kontranapad Kelna u 65. minutu, iz kog je pogodio Jakobs, a pre toga je Džad Belingem nespretno rukom blokirao šut Katerbaha i omogućio Dudi da iz penal izjednači na 1:1 u 35 minutu.

Remi Dortmunda na najbolji način iskoristili su Volfzburg i Ajntraht, koji su se pobedama učvrstili na trećoj i četvrtoj poziciji. Vukovi su slavili 2:1 u Bremenu, a tim naših Filipa Kostića i Luke Jovića je bio ubedljiv kod kuće protiv Union Berlina - 5:2. Gol i asistenciju upisao je Kostić, što sigurno raduje novog selektora Dragana Stojkovića Piksija pred okupljanje reprezentacije. Jović je igrao do 77. minuta.

Volfzburg je ka pobedi pogurao autogol Džošue Sardženta na centaršut iz prekida u 8. minutu, a Vout Veghorst je u 42. duplirao prednost. Imao je sreće najbolji strelac gostiju da mu se lopta odbije posle loše reakcije protivničkih igrača. Iskoristio je šansu za svoj 17. gol u sezoni. Verder je uspeo da smanji zaostatak do odlaska na odmor preko Mohvalda koji se najbolje snašao u gužvi posle centaršuta iz prekida, ali u nastavku nije bilo novih pogodaka.

BUNDESLIGA - 26. KOLO

Petak

Bilefeld - RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Sabicer 47/

Subota

Bajern - Štutgart 4:0 (4:0)

/Levandovski 18, 23, 39, Gnabri 22/

Ajntraht - Union Berlin 5:2 (4:2)

/Silva 2, 41, Andrih ag 35, Kostić 39, Zuber 90+2 - Kruze 7, 45+3/

Keln - Dortmund 2:2 (1:1)

/Duda 35 pen, Jakobs 65 - Haland 3, 90/

Verder - Volfzburg 1:2 (1:2)

/Mohvald 45 - Sardžent ag 8, Veghorst 42/

18.30: (7,00) Šalke (4,40) Menhengladbah (1,47)

Nedelja

13.30: (1,95) Hofenhajm (3,50) Majnc (3,90)

15.30: (3,30) Herta (3,40) Leverkuzen (2,20)

18.00: (2,00) Frajburg (3,45) Augzburg (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Erling HalandBorusija DortmundBajern MinhenAjntraht FrankfurtLuka JovićFilip KostićBundesligaVout Veghorst

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara