Filip Kostić slavi gol (©Reuters)
Filip Kostić slavi gol (©Reuters)

Gazela Kostić i dva meseca za pamćenje - asistencija iz punog sprinta i gol za Piksijevo zadovoljstvo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.03.21. | 17:30

Srpski fudbaler stigao do svog četvrtog gola i dvanaeste asistencije

Asistencija, gol i pravac - Beograd! Nije tajna da Filip Kostić igra vrhunski od početka 2021. godine, ali ono što radi sada se pretvara u formu dostojnu fudbala života.

Posle relativno tihe partije na gostovanju Lajpcigu Kostić se vratio starim navikama i pred reprezentativnu pauzu stigao do novog pogotka i asistencije, što i te kako može da raduje novog selektora Dragana Stojkovića Piksija pred okupljanje Orlova naredne sedmice. Ajntraht je uoči dvonedeljnog predaha od klupskog fudbala savladao Union Berlin u Frankfurtu sa 5:2 (4:2), a ponovo je igrač utakmice bio čovek koji trči poput gazele.

Izabrane vesti

Kako drugačije objasniti to s kakvom lakoćom i hitrinom Filip Kostić pretrči velike udaljenosti kako bi servirao gol ili sam zatresao mrežu. I ne samo to. Andre Silva može da zahvali Kostiću što mu je udahnuo novi fudbalski život jer ovakvog partnera nikada u karijeri nije imao! Kragujevčanin je ponovo “nahranio“ golom portugalskog napadača s kojim će se uskoro naći na suprotnim stranama kada počnu mundijalske kvalifikacije, mada su ovog puta Silva i Kostić išli dvosmernom ulicom pošto se prvi strelac Ajntrahta ubrzo revanširao omiljenom klupskom kolegi.

Kostić može da se pohvali da u ovoj sezoni ima već dvanaest asistencija i četiri gola, a ono što je možda najneverovatnije je to da je sve to uradio tokom poslednja dva meseca! Od ukupno jedanaest utakmica u ovom periodu Kostić je ostao bez učinka samo na gostovanju Frajburgu i Lajpcigu. Posle današnje utakmice prepun samopouzdanja stiže na raport novom šefu stručnog štaba Srbije. Jer, u ovom trenutku samo Dušan Tadić ima više asistencija od levonogog brzanjca.

Kao što je i bilo najavljeno pre nekoliko dana, Adi Hiter je za ovu utakmicu definitivno promenio formaciju i počeo sa dvojicom klasičnih napadača. Uz Silvu stajao je i Luka Jović, ali srpski napadač za 77 minuta na terenu nije pokazao mnogo. Tek jedna dobra prilika, a i taj udarac u 26. minutu završio je kraj desne stative. U ostatku susreta nije se gotovo uopšte isticao...

Odbrambeni bedem Uniona nije dugo izdržao. Posle nepunih 120 sekundi na semaforu je već stajalo 1:0 posle Kostićevog punog sprinta od nekoliko desetina metara i asistencije “na prvu” za Silvu kome je ostao lakši deo posla.

Iako je Ajntrahtu velike probleme zadavao dvostruki strelac Maks Kruze, bilo je očigledno da Ajntraht posle tri uzastopna meča bez pobede neće ponovo da ispusti bodove. Pogodak Roberta Andrića u 35. minutu može da se slobodno svrsta u krug najčudnijih i najsmešnijih. Koliko je krivica defanzivnog veziste gostiju što nije video poziciju svog golmana, toliko i prekaljeni Andreas Lute snosi krivicu jer je napustio gol liniju i tako dopustio da Union olako prokocka izjednačenje…

Nedugo posle drugog pao je i treći gol. Opet je Kostić imao svoj neuhvatljivi trk, a posle manje konfuzije u šesnaestercu uspeli su Silva i on da se snađu i to je već bilo velikih 3:1. Na sve probleme Uniona došao je i drugi pogodak Silve za 4:1 posle čega nije bilo nazad, pa čak i pored toga što je Kruze u nadoknadi uspeo da smanji minus. Razlika je ipak bila prevelika. Konačni rezultat u nadoknadi postavio je Timoti Čendler na asistenciju Stivena Cubera, koji je na terenu odmenio upravo našeg Jovića.

BUNDESLIGA - 26. KOLO

Petak

Bilefeld - RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Sabicer 47/

Subota

Bajern - Štutgart 4:0 (4:0)

/Levandovski 18, 23, 39, Gnabri 22/

Ajntraht - Union Berlin 5:2 (4:2)

/Silva 2, 41, Andrih ag 35, Kostić 39, Zuber 90+2 - Kruze 7, 45+3/

Keln - Dortmund 2:2 (1:1)

/Duda 35 pen, Jakobs 65 - Haland 3, 90/

Verder - Volfzburg 1:2 (1:2)

/Mohvald 45 - Sardžent ag 9, Veghorst 42/

18.30: (7,00) Šalke (4,40) Menhengladbah (1,47)

Nedelja

13.30: (1,95) Hofenhajm (3,50) Majnc (3,90)

15.30: (3,30) Herta (3,40) Leverkuzen (2,20)

18.00: (2,00) Frajburg (3,45) Augzburg (3,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Maks KruzeFilip KostićAjntraht FrankfurtUnion BerlinBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara