Fudbaleri Bazela (©Reuters)
Fudbaleri Bazela (©Reuters)

Bazel preko drugoligaša zakazuje finale kupa i odbranu trofeja protiv Jang Bojsa

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 15:25

Kovid-19 u određenoj meri osakatio sastav branioca trofeja

Bazel će večeras od 20.15 na svom Sent Jakob parku pokušati da preskoči pretposlednju prepreku na putu ka odbrani trofeja namenjenom pobedniku nacionalnog kupa – preko puta ekipe koja nije imala ubedljivu sezonu u švajcarskoj eliti stoji drugoligaš Vintertur prepun pozitivnih očekivanja. Ako je verovati rezultatima u prethodnih nekoliko takmičarskih utakmica.

Trinaestostruki osvajač najmasovnijeg takmičenja je izraziti favorit, ali Vintertur iz prethodne tri takmičarske utamice vuče tri pobede, 14 postignutih, nijedan primljen gol i planinu samopouzdanja. Ali Bazel je taj koji ima šampionski pedigre i koji će teško dozvoliti da mu ekipa koja ne igra na najvišem nivou švajcarskog fudbala poremeti planove da se u finalu sastane sa šampionom Jang Bojsom. Kada god su se Bazel i Vintertur sastajali u kupu, a to se dešavalo u četiri navrata, tim iz ciriškog kantona bio je eliminisan. Dva puta ga je jedan od najtrofejnijih klubova države zaustavljao u polufinalu, aprila 2012. i istog meseca 2017. godine.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Bazela Marsel Koler kompletiraće jubilej, 100. utakmicu na klupi Bazela koja bi u slučaju poraza mogla da mu bude poslednja u ulozi trenera tog tima. Izjavio je Koler da ne očekuje nimalo lak meč – izjava koja ne priliči okršaju trećeplasiranog iz Premijer lige sa četvrtoplasiranim iz Čelendž lige. Ipak, situaciju za Bazel pogoršava izostanak najboljeg strelca Artura koji je pozitivan na Kovid-19, a iz istog razloga neće biti štopera Eraja Komera i veziste Ramiresa.

Švajcarski kup - polufinale

Utorak

20.15 (1.35) Bazel (4.80) Vintertur (7.50)


tagovi

BazelVintertur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara