Vinisijus (©AFP)
Vinisijus (©AFP)

Belingem je pola Reala, Vinisijusa uštopovao debitant iz Segunde, a Stole mu na pretnju odgovorio zagrljajem

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.11.23. | 09:42

Verovali ili ne, Belingem je ove sezone postigao 44,83 odsto golova Kraljevskog kluba. Toliki procenat nije imao ni Kristijano Ronaldo

Tuga? Možda posle. Isprva je to bio bes. I razočaranje. Posebno oličeno u licu Vinisijusa Žuniora. Momak koji je prošle sezone oduševljavao fudbalsku planetu – 23 gola i 21 asistencija na 55 utakmica – trebalo je sada da eksplodira. Međutim, nikako da detonira. Ni on, ni Rodrigo, ma niko osim Džuda Belingema, koji je ove sezone postigao neverovatnih 44,83 odsto Realovih golova.

Nije šala, čak 13 od 29 golova Kraljevskog kluba potpisao je Belingem. Kada on ne pogađa – Real ne pobeđuje. Tako je bilo protiv Atletika, Sevilje i sada Raja. Na ta tri meča, Blankosi su uzeli samo dva boda. Drugi protiv Raja kada im se na putu do pobede isprečio fenomenalni makedonski golman Stole Dimitrievski.

Izabrane vesti

Toliko dobar da su kamere usnimile frustriranog Vinisijusa kako, besan zbog toga što je smatrao da Makedonac previše zadržava vreme, viče na Stoleta dok ovaj leži na zemlji: “Ti i ja, napolju! TI i ja, napolju“. Pola glave viši momak iz Kumanova nije se uzbudio.

Rekao mi je: ’Vidimo se unutra’... Sa nekakvim dobrim vajbom. Ali nismo se videli. Da jesmo, zagrlio bih ga. To je fudbal, sve je to normalno... On je hteo da dođe do lopte, ja sam malo uvrnuo članak i pao. Tako se desilo, ništa više... Sve su to normalne stvari. Mogu da se dese svakome. Samo je bilo smešno. Zaista nevažno“, dobro raspoložen je posle meča bio Dimitrievski.

Vinisijus nije ni mogao da bude tako opušten. Podbacio je iako je protiv sebe imao na papiru lak zadatak. Levi bek Raja Andrej Raciju, pola miliona evra plaćeno pojačanje iz drugoligaša Ueske, debitovao je u Primeri. Ali, Raciju je bio najbrži igrač Segunde. I savršeno je odradio posao na Vinisijusu.

Istina je da mu je i Vinisijus “pomogao“. Ne liči na igrača iz prošle sezone. Ni on ni Rodrigo za sada ne pružaju oni što se od njih očekuje. Madridski mediji već vrše pritisak. Belingem je ove sezone ključnim golovima sam doneo Realu 12 bodova. Vinisijus i Rodrigo nijedan.

U stvari, nikada u bogatoj istoriji Real nije bio ovako zavistan od jednog igrala. Čak i na vrhuncu Kristijana Ronalda, Portugalac je u sezoni 2014/2015 davao 37,65 odsto Realovih golova – 61 od 169. Rekorder je Pruden sa 42,86 odsto (30 od 70), ali to je bilo još u sezoni 1945/1946 kada se igrao sasvim drugačiji fudbal.

Naravno, opašće i Belingemov procenat, posebno imajući u vidu da govorimo o veznom igraču, ali to što je on uopšte ovoliki samo govori u prilog tome da ofanzivci ne obavljaju svoj deo zadatka. Vinisijus je dao tri gola, Rodrigo dva, od toga obojica po jedan u Ligi šampiona. A tek da podsetimo, posle odlaska Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju, Karlo Ančeloti je u špicu počeo da forsira tandem Rodrigo – Hoselu. Ovaj drugi, iako svi znaju da je iznuđeno rešenje, još nešto i radi, ima pet golova kraj svog imena. Nedostaje i doprinos Fedea Valverdea, golovi nisu njegov prioritetni zadatak, ali prošle sezone u ovo vreme imao ih je osam u svim takmičenjima. Sada samo jedan.

Sve zavisi od Belingema.


tagovi

Vinisijus ŽuniorRodrigoStole DimitrievskiDžud BelingemReal MadridRajo Valjekano

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara