Belodedić pričao o Dragušinu: Moramo da budemo kao Srbija

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 11:55

„Tamo je normalno da te traže Bajern ili Totenhem“, poručio legendarni as Crvene zvezde

Dugo je Rumunija vapila za igračem top klase, a onda su dočekali bum štopera Dragušina. Bio je rumunski defanzivac jedna od najvećih priča zimskog prelaznog roka, sve dok nije odlučio da končano prihvati poziv Totenhema.

Čekao ga je i Bajern, pa je sasvim razmuljivo što je Dragušin bio ličnost prvog reda u Rumuniji. Dragušinov proboj na evropskom tržištu možda je najava dobrih rezultata Rumunije u bližoj budućnosti, pošto je četvrtfinalista sa Mundijala u Americi 1994. godine obezbedio učešće na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope.

Izabrane vesti

O svemu tome za medije iz Bukurešta pričao je nekadašnji libero Crvene zvezde Miodrag Belodedić.

„Dragušinov transfer je normalna stvar. Normalno je da Rumunija ima talente i normalno je da ih žele veliki klubovi. To za nas mora da bude normalnost, kao u slučaju Srbije, Mađarske i Hrvatske. Prošli smo kroz težak period, rumunski fudbal ima potencijal da postane kao Srbija. Tamo je normalno da vas traže klubovi poput Bajerna ili Totenhema“, poručio je Belodedić.

Bio je Dragušin na slatkim mukama, a libera Zvezdine zlatne generacije ne čudi što je izabrao Totenhem.

„Bajern je mnogo bolje organizovan klub, ali poštujem što je Dragušin želeo da se oproba u Premijer ligi. Da sam bio u istoj situaciji, ne znam šta bih izabrao. Oba tima su jaka, ali Dragušin mora da igra, bez obzira da li je u Đenovi, Bajernu ili Totenhemu. Bolji je prosečan igrač koji je redovno u timu, od superkvalitetnog koji igra povremeno“.


tagovi

Miodrag Belodedić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara