Foto: Reuters
Foto: Reuters

Beogradsko dete čuva Beveren od ispadanja

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.04.21. | 12:01

Sint Trojden pobedom obezbeđuje opstanak, a kvota da će se to desiti je 2,35, najveća na svetu

Ligaškom delu belgijskog šampionata bliži se kraj. Vasland Beveren drži fenjer, ali ukoliko savlada Sint Trojden u zaostalom meču 31. runde (19.00), predaće ga u ruke Muskronu dva kola pre kraja.

Uz Beveren i Muskron ugroženi su još Serkl Briž Strahinje Pavlovića, kao i pomenuti Sint Trojden koji pobedom sprečava mogućnost bilo kakvih potencijalnih nedaća do završetka prvenstva. Okršaj u prvom delu sezone završen je bez pobednika, a trener domaćih Niki Hejen ponovo će voditi tim protiv kluba u kojem ima status igračke legende, odnosno u kojem je trenerski stasavao.

Izabrane vesti

“Naš cilj je pobeda, ali ne želim da budemo hvalisavi. Verujem da nas očekuje težak duel. Ukoliko Sint Trojden pobedi obezbediće opstanak, ako mi uzmemo ceo plen, zakomplikovaćemo im život. Zato ne očekujem da će nam išta biti poklonjeno”, rekao je Hejen.

Pobeda u prošlom kolu nad Ostendeom motivisala je ekipu da nastavi u istom ritmu, ali pobedničkih ambicija ne manjka ni gostujućem sastavu koji je nešto ranije bio bolji od Mehelena. Beverenu će faliti Abubakari Koita, momak koji je ove sezone postigao sedam prvenstvenih golova i nosi epitet trećeg strelca ekipe. Na sreću domaćina spreman je Danijel Sinani.

“Nadam se da ćemo videte pravog Sinanija. Uloga drugog napadača mu bolje pristaje. Posle reprezentativne pauze tokom koje je asistirao za gol Luksemburga protiv Portugala vratio se sa mnogo energije. Stav mu je uvek pozitivan, oštrina i motivacija mu se vide u očima”, hvalio je šef struke Beverena momka rođenog u Beogradu.

Na poslednjih deset međusobnih duela viđena su četiri trijumfa Sint Trojdena, jedan manje Beverena uz tri remija. Dakle, u najavi izuzetno neizvesna bitka za spas. Trenutno je požar pod nogama domaćina mnogo jači u odnosu na Sint Trojden. Naravno, poraz mu nije potreban, ali ne bi se požalio na scenario u kojem osvaja bod.

BELGIJA 1, 31. KOLO

19.00: (3,05) Vasland Beveren (3,30) Sint Trojden (2,35)

***Kvote su podložne promenama***


 


tagovi

Sint TrojdenBelgijaBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara