Udarac Galagera koji je “odbranio“ Souček (©Reuters)
Udarac Galagera koji je “odbranio“ Souček (©Reuters)

Biće priče oko “odbrane“ Součeka i nedosuđenog penala, Čelsijev sunovrat se nastavlja

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.02.23. | 15:27

Vest Hem izvukao slađi bod, Žoao Feliks sve više pokazuje da će biti top pojačanje

Može da se polemiše oko toga da ima previše novih igrača i da mu je potrebno vreme kako bi povezao redove, Grejem Poter je ipak samo suvi prosek ostrvskog fudbala megalomanski projekat Čelsija nije za njega.

Uveliko se na društvenim mrežama šire pošalice na račun Čelsija i Potera, koji je pre potrošenih 330.000.000 evra u zimskom prelaznom roku bio u seriji od tri poraza, dok je nakon utrošenog brda para zabeležio tri remija zaredom. U međuvremenu je Čelsi uspeo da pobedi samo Kristal Palas, a derbi sa Vest Hemom i konačnih 1:1 (1:1) dokaz su samo koliko je ovoj ekipi potrebna ozbiljna trenerska ruka da je vodi kroz izazove na svim meridijanima...

Izabrane vesti

Pričaće se mnogo o detalju iz završnice utakmice, kada je Tomaš Souček rukom zaustavio udarac Konora Galagera i pre svega zašto jedanaesterac nije dosuđen, ali Čelsi je mogao i morao ovo da zatvori mnogo pre 90. minuta. Već postoje određene teorije da je razlog zašto sudija Kreg Poson nije ni razmišljao o kaznenom udarcu položaj Součekove ruke, odnosno da nije bio neprirodan već prinudan pošto se nalazio u padu, ali svakako diskutabilna odluka o kojoj će se sigurno spekulisati...

Na kraju je dvostruki šampion Evrope još i dobro prošao jer da VAR sistem nije reagovao nekoliko minuta ranije, kada je Souček zatresao mrežu iza Kepinih leđa, možda bi Vest Hem sada slavio tri zlatna boda u borbi za opstanak!

Šta će Čelsi sa Grejemom Poterom i da li je on zaista čovek koji može da se nosi sa ekipom u koju je od letos uloženo preko 600.000.000 evra? Lansirao je Poter u startnu postavu čak petoricu novajlija koje je doveo zajedno sa Todom Bolijem i Bedadom Egbalijem, ali opet nije vredelo. Od Benoe Badijašila u srcu odbrane kraj Tijaga Silve koji je sam nekoliko sati pre starta lokalnog derbija potpisao ugovor na još godinu dana, preko 121.000.000 evra plaćenog Enca Fernandeza, do trilinga Madueke – Feliks – Mudrik iza Kaija Haverca. Argentinac i ujedno najskuplje plaćeni fudbaler zimskog prelaznog roka stigao je do prve asistencije, Portugalac koji je doveden na pozajmicu iz Atletika upisao je prvenac u plavom dresu i oni su zajedno sa Maduekeom pokazali najviše.

Kako vreme prolazi Žoao Feliks sve više pokazuje da bi mogao da bude top pojačanje za Plavce. I pre isključenja na debiju bio je najbolji igrač na terenu, danas je bio noćna mora odbrane Vest Hema i mogao je susret da završi sa više od jednog pogotka. Tačnije, Čelsi je posle pola sata mogao komotno da vodi i sa 3:0, ali su pogoci Feliksa i kasnije Haverca poništeni zbog minimalnih ofsajda. Feliksov pogodak bio je pravo malo remek delo. Prebacio je lukavo loptu preko Lukaša Fabijanskog, mada je lopta završila na stativi. Ispravio se, ali je linijski sudija već pokazao nedozvoljenu poziciju...

Zajedno sa Maduekeom i starosedeocem Havercom Portugalac je najviše opterećivao bedem Vest Hema, dok se na suprotnom boku Mudrik nije preterano isticao. Moraće Grejem Poter pod hitno da nađe odgovarajuću ulogu za 100.000.000 evra plaćenog hitronogog ofanzivca, a pre svega da mu menja podršku na levoj strani jer je sada potpuno jasno da između njega i Marka Kukurelje nema ni trunke hemije. Očekuje se da Ben Čilvel preuzme startno mesto od Kukurelje, samo to još nije učinio pošto nije u optimalnoj formi posle duže pauze i nedavnog oporavka. Zanimljivo, Poter nije želeo ni da vidi kako bi Čilvel i Mudrik izgedali zajedno na terenu, pošto je Ukrajinac teren ustupio Hakimu Zijehu u isto vreme kada je Čilvel menjao Maunta.

Onog trenutka kada je Čelsi ušao u zonu bezidejnosti, a Vest Hem počeo da se otima i napada sve više, Poter je spas morao da traži od starih imena. Ulazak Mejsona Maunta nije mnogo toga promenio, bar ne koliko Konor Galager kada je odmenio Rubena Loftus Čika, pošto je na kraju umalo iščupao pobedu za Čelsi.

Koliko god novca da je uložio, Poter i dalje ne zna šta će sa odbranom koja je ponovo kapitulirala. Posle totalne ofanzive Čelsija, Vest Hem je odgovorio preko Emersona na odličnu asistenciju Džeroda Bouena, a kako je utakmica izgledala nakon pola časa delovalo je da će se pretvoriti u goleadu. Umesto toga nekoliko neiskorišćenih šansi, uglavnom pred golom domaćina. Na kraju Čelsi nije uspeo da materijalizuje ni povredu Lukasa Pakete koji je do izlaska u 14. minutu nagoveštavao da bi mogao da bude opasan po odbranu Plavaca.

Čelsijev sunovrat se nastavlja. Bod po bod nije nešto što zadovoljava sve u klubu, a zona Lige šampiona sve je dalje. Vest Hem je odneo slađi bod, mada je i i dalje jako blizu crvene linije...

PREMIJER LIGA – 23. KOLO

Subota

Vest Hem - Čelsi 1:1 (1:1)

/Emerson 28 – Feliks 16/

16.00: (1,53) Arsenal (4,30) Brentford (7,00)

16.00: (3,90) Kristal Palas (3,50) Brajton (2,05)

16.00: (1,95) Fulam (3,50) Notingem Forest (4,40)

16.00: (3,50) Lester (3,50) Totenhem (2,20)

16.00: (2,95) Sautempton (3,00) Vulverhempton (2,60)

18.30: (6,50) Bornmut (3,90) Njukasl (1,62)

Nedelja

15.00: (4,20) Lids (3,60) Mančester Junajted (1,95)

17.30: (1,25) Mančester Siti (6,75) Aston Vila (13,0)

Ponedeljak

21.00: (1,58) Liverpul (4,20) Everton (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Enco FernandezŽoao FeliksČelsiKai HavercVest Hem

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara