Biće ribanja u Pepovoj kancelariji: Siti bez šuta u gol sat vremena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 22:03

Na kraju trijumf protiv Piterbora – 2:0

Znao je, nekih ranijih sezona, Pep Gvardiola da ukaže „poštovanje“ protivnicima iz nižeg ranga u vidu jakog sastava i maksimalnog pristupa. Svima u sećanju je trijumf nad Bartonom pre nekoliko godina (9:0), koji je izazvao različite komentare na Ostrvu... Odlučio se večeras pedantni Katalonac da promeša karte protiv Piterbora, ostavi na klupi De Brujnea, Bernanrda Silvu, Strelinga, ali teško da će u dogledno vreme Gvardiola uraditi nešto slično.

Morao je Pep da u neverici gleda partiju Mančester Sitija, nervozno gestikulira i širi ruke. Jer skupocen tim nije imao rešenje za defanzivni blok fenjeraša Čempionšipa. Ekipa koja je u drugom engleskom rangu primila šest golova na poslednja tri susreta, nije dozvolila Sitiju da za 60 minuta fudbala uputi nijedan udarac u okvir gola.

Izabrane vesti

Klizio je Siti ka velikom poniženju, ali... Suviše je to jak i ozbiljan tim da bi potencijalni prolaz u četvrtfinale FA Kupa odložio za neku narednu noć. Istina, sigurni smo da će Pep Gvardiola nabrojati sve greške Griliša, Žezusa i Fil Fodena u uvodnom delu meča. Ništa značajno nismo videli od Sitija koji je bio udavljen na lošem terenu u Piterboru.

Sve do 60. minuta delovalo je da će Siti teško pronaći pobedničke koordinate. Međutim, tada je do izražaja Marezova klasa. On je je ostao sam na levoj strani, dobio višak slobodnog prostora i maksimalno ga iskoristio. Prodao je biciklicu direktnom rivalu, i potom udarcem kroz noge ostavio bez mogućnosti golmana Bendu da interveniše.

Bio je to kraj svih nada Piterbora da može do potencijlane senzacije i pored poseda od 25 posto. Razmahao se Mančester i koristio svaki milimetar slobodnog prostora. Kao u u 67. minutu kada je Fil Foden poslao idealnu loptu ka Grilišu, koji je posle elegantnog prijema poslao loptu u mrežu. Za kraj bilo kakve neizvesnosti.

ENGLESKA, FA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Piterboro - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Marez 60, Griliš 66/

Kristal Palas - Stouk u toku

Midlzbro - Totenhem u toku

Sreda

20.15: (9,00) Luton (4,90) Čelsi (1,40)

20.30: (2,45) Sautempton (3,40) Vest Hem (3,40)

21.15: (1,20) Liverpul (8,00) Norič (14,0)

Četvrtak

21.15: (1,15) Everton (9,00) Borham Vud (22,0)

Ponedeljak

20.30: (2,10) Notingem Forest (3,50) Hadersfild (3,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Pep GvardiolaDžek GrilišIlkaj Gundogan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara