Antoni Marsijal protiv Čelsija
Antoni Marsijal protiv Čelsija

Biće to jedan nezadovoljan Francuz: Marsijal bi da ide, “sebični“ Murinjo ne dozvoljava jer nema ko da mu igra prvo kolo

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 09:31

Svađa u najavi

Nije sigurno lako bilo Antoniju Marsijalu. Trebalo je i on da bude tamo. Trebalo je da i on drži taj pehar svetskog šampiona. Deo je te generacije Francuske. Ali Didije Dešan nije imao izbora. Mančester junajted je osakatio Marsijalov ugled. I logično je što on hoće da ode. Samo... To neće biti tako lako, jer Žoze Murinjo ima svoje sebične razloge da to ne dozvoli.

Sebične, ali i razumljive iz Junajtedovog ugla. Mančesterski velikan sezonu otvara 10. avgusta gostovanjem kod Lestera. Romelu Lukaku i Markus Rašford, koji su igrali polufinale Mundijala, zbog produženog odmora neće biti spremni za taj meč, a u Premijer ligi je svaki bod važan.

Izabrane vesti

I zato, Marsijal će u prvom kolu biti starter. Tad i ko zna kad. Jer čim se vrate Lukaku i Rašford, pa i Aleksis Sančez i Džesi Lingard po krilu... Marsijal ide na klupu. Sasvim je svestan toga. Zato i želi da ide.

Ali šta to briga Murinja? On gleda svoje – i klupske - interese. I zato se čak spekuliše da bi Junajted mogao da aktivira klauzulu kojom će Marsijalov ugovor produžiti do 2020. godine. Ne zato što im 22-godišnji fudbaler dugoročno treba, nego da bi se klub obezbedio od Marsijalovog odlaska za male pare.

Podsetimo, Junajted Luja van Gala je za Marsijala 2015. godine platio oko 40.000.000 evra, ali je po osnovu raznih bonusa obeštećenje već naraslo na oko 60.000.000. Moglo bi i više, mada bi to zahtevalo znatno bolje Marsijalove partije.

Doduše, njegove igre u prvoj sezoni na Old Trafordu bile su sasvim dobre. Junajted se mučio, ali je Marsijal bio jedna od svetlih tačaka. Postigao je 17 golova u toj prvoj sezoni, upečatljiv je bio onaj na debiju protiv Liverpula, bio je i strelac pobedničkog gola u 90. minutu duela sa Evertonom u polufinalu FA kupa, koji je kasnije i osvojen, prvi put posle 2004.

Ali kad je Van Gal otpušten, a Murinjo doveden život se značajno zakomplikovao za Marsijala. U drugoj sezoni u Junajtedu osam golova, lani 11. Devetku su mu uzeli da bi je dali Murinjovom najzvučnijem pojačanju Zlatanu Ibrahimoviću, pre 12 meseci su je predali Lukakuu.

Danas protiv San Hozea Marsijal će imati novi priliku da ga ubedi da je bolji od Lingarda, Huana Mate ili Markusa Rašforda. Igraće i protiv Lestera. Ali bi najradije da pobegne. Juventus i Bajern su se do sada pominjali kao zainteresovani. Čini se da Murinja to ne zanima previše.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Antoni MarsijalŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara