(Reuters)
(Reuters)

Biće to ugovor do 2027: Samo ako Bajern plati 23.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 13:50

Kompani i Bavarci se dogovorili, ali nisu Nemci i čelnici Barnlija

Nije prelazno, nego trajno rešenje. I dalje mnogi vrte glavom kad se pomene da će naredni trener Bajerna biti Vensan Kompani, ali će se to desiti pre ili kasnije. Sva je prilika da Belgijanac neće biti iznuđena opcija, kako se pretpostavljao u danima neuspešnog pronalaska naslednika Tomasu Tuhelu, već na duge staze.

Zato su se nekadašnji štoper i čelnici bavarskog giganta saglasili da potpišu ugovor na tri godine. Dakle, do juna 2027. Tu informaciju preneo je Bild, uz dodatak da je direktorski tandem Maks Eberl – Kristof Frojnd takav plan predočio bivšem prvotimcu Hamburga i Mančester Sitija, a ovaj ga prihvatio. Navodno, u želji da počne novi ciklus i da zajedno izgrade novi Bajern.

Izabrane vesti

Promocija na Alijnac areni će, ipak, morati da sačeka. Razlog je taj što bi rukovodstvo nemačkog kluba tek trebalo da pregovara sa Barnlijem o visini obeštećenja, jer je Vensan ugovorom vezan za doskorašnjeg premijerligaša čak do juna 2028. Otuda i novac koji na Turf Muru zahtevaju kao naknadu što će izgubiti šefa struke nije mali. Isti izvor navodi da su Britanci procenili da Kompanijeva sloboda košta 23.500.000 evra.

To može da bude problem, jer je Bajern voljan da plati „samo“ 10.000.000 evra. S druge strane, Kompani bi da se vrati u Nemačku gde je igrao i da dobije šansu da se bori za trofeje. Zato se očekuje da, ipak, Barnli malo popusti sa zahtevima i da se dve strane nađu na sredini puta, između zahteva Engleza i spremnosti Nemaca da ne plaćaju previše trenera.

Bajern mora bar nekako da poravi imidž u javnosti, jer nije baš pohvalno da velikana iz Minhena odbijaju Ćabi Alonso, Julijan Naglesman, Ralf Ragnik, Oliver Glazner (s tim da je u njegovom slučaju Kristal Palas tražio čak 100.000 evra!?) ili Rodžer Šmit.


tagovi

BarnliBajern MinhenKompaniVensan Kompani

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara