Olajinka iz Slavije (©Reuters)
Olajinka iz Slavije (©Reuters)

Biće tvrdo za Partizan: Slovacko povelo u 15. sekundi, Slavija se spasla sa penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.09.22. | 20:58

Česi dočekuju crno-bele u četvrtak u Ligi konferencije

Skauti Partizana su videli na delu šta crno-beli ne smeju da rade u četvrtak. Slovacko je odigralo večeras drugi zaredom derbi prvenstva Češke i osvojilo je bod kod kuće protiv Slavije, iako je vodilo od prvog minuta – 1:1.

Tačnije, igrao se 15. sekund utakmice kada se zatresla mreža favorita iz Praga. Loše je reagovala odbrana Slavija, munjevito je reagovao Petržela, odložio loptu za levog beka Doskog, koji je matirao golmana gostiju.

Izabrane vesti

Posle početnog šoka Slavija je preuzela konce igre i u narednih 20 minuta je sabila domaćina na njegovu polovinu. Najbolju priliku za izjednačenje promašio je Olajinka glavom iz blizine. Briljirao je golman Ngujen, zaustavio je nekoliko topovskih udaraca igrača iz Praga. A, u poslednjem minutu poluvremena Slavija je postigla gol koji je posle intervencije iz VAR sobe poništen zbog ofsajda.

Trener Slovackog je reagovao u poluvremenu, razdrmao je ekipu, koja je zaigrala mnogo bolje u nastavku. Odmah je Travnik imao šansu da duplira vođstvo, bio je sam ispred golmana Slavije, koji je uspeo da mu odbrani udarac. Nepunih deset minuta kasnije Mihalik je napravio solo prodor, stvorio sebi odličnu priliku i – tukao pored gola.

Krivac za izjednačenje bio je veteran Mihal Kadlec, kapiten Slovackog, koji je skrivio penala, a siguran izvođač sa bele tačke bio je Lukas Provod.

Jedinu veliku šansu do kraja meča imalo je Slovacko. Šutirao je Daniček, ali je poslao loptu preko prečke.

Prema češkim medijima, Slovacko je počelo meč u formaciji 4-2-3-1, a igrali su: Ngujen – Rajnberk, Kadlec, Hofman, Tomić – Daniček, Travnik – Doski, Havlik, Petržela – Mihalik.



tagovi

SlovackoSlavija PragČeška 1Liga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara