Bijelsi konačno špic i to kakav: Lidsu pojačanje sa vrha Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 14:23

Stigla zamena za Edija Nketiju

Drugoplasirani tim Čempionšipa u nastavku sezone imaće opciju više u napadu, pošto je danas u klupskim prostorijama predstavljen Žan Kevin Ogusten, kako je prethodnih dana i najavljivano. 22-godišnji Francuz u Zapadni Jorkšir stiže iz Lajpciga, nakon što je nemački klub sporazumno raskinuo pozajmicu sa Monakom, u kome je napadač igrao od 1. septembra. Ista je formula i u dogovoru engleskog kluba sa Bikovima, pa će Lids nakon šestomesečne pozajmice, ukoliko bude zadovoljan njegovim igrama, moći da ga trajno otkupi, iako detalji dogovora i cena još nisu poznati.

Ogusten je seniorsku karijeru počeo u PSŽ-u još u sezoni 2015/16, ali mu veliki broj višemilionskih transfera Parižana nije dozvolio da izbije u prvi plan i razvije se onako kako su mnogi očekivali. Odlučio se da odem putem kojim idu mnogi mladi igrači željni minuta i učešća na velikim takmičenja, te se preselio u Lajpcig za 16.000.000 evra. U Nemačkoj je za  dve godine zabeležio 67 nastupa i postigao 20 golova uz osam asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno za mesto startera, pa je pozajmica bila logičan izbor. Monako se javio, ali je za nešto manje od pet meseci u konkurenciji Visama Ben Jedera, Islama Slimanija i Stevana Jovetića, koji se vremenom oporavio od povrede, stigao da samo jednom zatrese mrežu na 13 nastupa. Marselo Bijelsa očigledno nije mario za njegov prethodni učinak pa je prema navodima medija, lično pozvao Ogustena i ubedio ga da je Lids pravi izbor za njega,  govoreći o njegovoj ulozi u timu i planovima Paunova o povratku u Premijer ligu. I uspeo je, s obzirom na to da je reprezentativac mlađih selekcija Francuske odbio ponude Sent Etjena i Rena da se vrati u domovinu i umesto toga odlučio minute potraži preko La Manša.

Izabrane vesti

Da podsetimo, nakon što se Edi Nketija posle šest meseci vratio sa pozajmice u Arsenal, Marselo Bijelsa bezuspešno je tragao za njegovom zamenom. Kucao je na vrata premijerligaša sa idejom da će takvog igrača naći među onima koji nemaju status startera u svojim klubovima, ali su redom odbijene ponude za Čea Adamsa, Andrea Greja, pa i pomalo zaboravljene Dvajta Gejla i Omara Nijasea. Pokušao je Argentinac čak i da “ubije“ konkurenciju ciljanem na Džeroda Bouvena koji u Halu igra sezonu života – još jednom bez uspeha. Na kraju je došao Ogusten, kome su se najmanje nadali.

(FOTO: leedsunited.com)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara