Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bilić prvi favorit za otkaz u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 17:23

Gazde Vest Bromviča Albiona većaju o sudbini hrvatskog stručnjaka

Šefild, Barnli i Vest Bromvič Albion, to su premijerligaši koji posle 8. kola ne znaju za trijumf i čijim trenerima se klupe ozbiljno tresu. Nećemo pogrešiti ako u istu kategoriju uvrstimo i Skota Parkera čiji Fulam jeste nedavno pobedio upravo Vest Brom i nastavio da demonstrira jalovu igru. Kako je nastupila reprezentativna pauza prilike u nacionalnim šampionatima su bačene u drugi plan, ali to takođe ostavlja vremena čelnicima klubova da dobro razmisle šta će sa stručnjacima koji ne donose rezultate. Slaven Bilić je glavni favorit za prvi otkaz u engleskoj eliti.

Vest Brovmič Albion posle osam prvenstvenih mečeva ima tri remija i pet poraza i uz Lids koji je takođe primio 17 golova, najlošija je odbrana lige. Kako mu za manje od deset dana sleduje utakmica protiv Mančester Junajteda na Old Trafordu, ne deluje da će se radovati prvom trijufmu u sezoni. Iako Crveni Đavoli kod kuće još uvek nisu slavili (tri poraza i remi). Bilć i njegovi izabranici u prošlom kolu nisu bili daleko od preživljavanja protiv Totenhema. Od podviga ih je delilo nekoliko minuta, ali presuda je stigla u 88. minutu preko Harija Kejna. I sada samo od uprave zavisi hoće li hrvatski stručnjak postati bivši i pre duela na Teatru snova.

Izabrane vesti

Pojedini mediji na Ostrvu tvrde da je jedan od kandidata Čarltonov trener Li Bojer i da je klub sa Hotornsa već poređao nekolicinu imena na spisak Bilićevih potencijalnih naslednika.U klubu sigurno nisu zadovoljni učinkom čoveka koji je ove godine vratio Vrećice u Premijer ligu. Ali prethodno ni Bilić nije bio zadovoljan brzinom kojom je klub reagovao na njegove zahteve tokom letnjeg prelaznog roka. Konkretno, umesto da stigne na pozajmicu iz Benfike par dana pre početka Premijer lige, Filip Krovinović se pridružio premijerligašu tek krajem septembra, propustivši uvodne tri runde. Doduše, hrvatski internacionalac za pet nastupa (četiri kao starter), koliko je upisao od dolaska u Premijer ligu, nije uspeo ni golovima, ni asistencijama da pomogne sunarodniku da izbegne priče o otkazu.

Sam Bilić ne vidi situaciju u kojoj se njegov tim nalazi naraočito kritičnom.

“Mislio sam da će rezultati biti bolji. Međutim, da li smo zakucani za dno tabele? Ne. Nalazimo se na bod zaostatka od sigurne zone“, objasnio je Bilić.

Ako dobije priliku za iskupljenje protiv Mančester Junajteda i Šefilda, moraće da se postara da Crveni Đavoli ostanu bez pobede na Old Trafordu, odnosno da savlada Oštrice u duelu koji vredi šest bodova.



tagovi

Slaven BilićVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara