Bilo je lepo dok je trajalo: Molde nasamario, pa nokautirao neiskusnu Čuku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.07.19. | 22:35

Brđani eliminisani od kvalitetnijeg protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope – 1:3

U fudbalu najčešće nije dovoljno da ste mlađi i brži od protivnika, da imate veću želju i snažniji motiv. Dovoljno je protivnik namazaniji od vas, da ima dovoljno iskustva da iskoristi vaše neiskustvo i svaki pad koncentracije. Da vas „namesti na lakat“ baš onda kada sudija okrene leđa. Upravo je na jednog takvog, prevejanog protivnika naleteo Čukarički u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ekipa Aleksandra Veselinovića je donela aktivan rezultat iz Norveške (0:0), ali večeras na Banovom brdu nije uspela da napravi podvig protiv kvalitetnijeg protivnika, koji je isuviše lako kažnjavao svaku grešku domaćina - 1:3 (0:2).

Brđani sva tri gola primili baš na to neiskustvo u svojim redovima. Svaki put nakon svojih dobrih prilika i situacija, onda kada je kompletnu ekipu „povukla lopta“. Sve su to situacije iz kojih ovaj mladi Veselinovićev tim treba da uči, ali ipak nije bilo da se na Banovom brdu zakaže još jedan evropski meč. Ipak, iza Čukaričkog ostaje pozitivan utisak, jer će svi pamtiti lepršavu igru iz mečeva sa Banantsom. Obračuni sa Moldeom su jasno pokazali da je za ozbiljniji evropski rezultat u ovom trenutku neophodno nešto više od čistog talenta.

Izabrane vesti

Čuka je ušla u meč hrabro. Već na samom startu Ovusu je sjajno uposlio Tedića, koji je odlično gađao pod prečku, ali je Kraninks loptu prebacio u korner. Ta prilika kao da je učinila da Brđani izgube koncentraciju kada je u pitanju čuvanje svog gola. Previše je prostora u kontranapadu ostalo za Omojidžunafa u četvrtom minutu. Snažni krilni napadač Moldea se lako izborio za poziciju, ali je onda uz dosta sreće poslao loptu iza leđa nemoćnog Belića. Lopta je na putu ka golu zakačila nekoga u odbrani Brđana, pa se samo otkotrljala u nebranjeni deo mreže.

Sve do 27. minuta igre čekalo se da ekipa Aleksandra Veselinovića ponovo počne da napada. Tada su sjajno na desnom boku iskombinovali Ovusu i Ćirkovič, a onda je reprezentativac Gane, kome je ovo izvesno bio poslednji meč za Brđane, šutirao snažno preko gola Norvežana. Ipak, umesto dodatnog pristiska, usledio je hladan tuš u 38. minutu. Ponovo su domaći dozvolili da se gosti olako izbore za povoljnu situaciju. Kapitenu Ejkremu se vratila lopta nakon loše reakcije Docića, a onda je usledio precizan udarac sa 15 metara udaljenosti.

Pokušao je Čukarički da u drugom poluvremenu poveže nepovevezano iz prvog dela. To mu je donekle dozvolio i gostujući tim, koji se povukao i prepiustio inicijativu domaćinu, čekajući priliku da odgovori iz kontranapada. Ipak, Veselinovićev tim nije lako dolazio u opasne situacije pred protivničkim golom, ali je sredinom drugog poluvremena konačno počeo opasno da preti. Ipak, usledio je identični scenario kao kod oba pogotka u prvom poluvremenu. Neposredno pre trećeg gola gostiju odlično je još jednom gađao Ovusu, ali se istakao golman Moldea. Sve je i definitivno bilo rešeno u 78. minutu. Rezervista Knudson je nakon još jednog laganog kontranapada kaznio lošu reakciju odbrane domaćina.

Ipak, da večeras ne bude sve crno po Čukarički postarao se iskusni Asmir Kajević, koji je u 82. minutu krunisao odličnu akciju domaćina i zaradio aplazue maksimalno ispunjenih tribina na Banovom brdu.


ČUKARIČKI - MOLDE 1:3
/Kajević 82 - Omojidžuanfo, Ejkrem 37, Knudson 78/

Stadion Čukaričkog
Gledalaca: 4.070
Sudija: Mikola Balakin (Ukrajina)

Čukarički (4-2-3-1): Belić - Ćirković, Šapić, Puškarić, Bogosavac - Docić, Kovač (od 80. Aleksić) - Ovusu, Stojanović (od 46. Vidosavljević), Đorđević (od 70. Kajević) - Tedić.

Molde (4-2-3-1): Kraninks - Harldsajd, Bjernbak, Foren, Haugen - Aursens, Husain - Ejkrem (od 79. Elingsen), Hestad, Omojidžuanfo (od 70. Knudson) - Džejms.


Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara