Bio je u kandžama svoje bivše odbrane, ali je krunisao fantastičnu sezonu

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 00:05

"Veliko poštovanje za oba kluba. Klub u kojem sam sada je tako poseban za mene, a tako i moj stari klub - ne bi bilo moguće bez njih", kaže Džud Belingem

Pre godinu dana Džud Belingem je bio zvezda prelaznog roka, iz Dortmunda koji je od njega napravio ozbiljnog igrača, otišao je na stepenik više i u Real Madridu potvrdio klasu. Nije bio među boljima na Vembliju, tokom većeg dela utakmice bio je zarobljen u dobro pokrivenim linijama odbrane Milionera, ali je kao i čitava ekipa prodisao u drugom poluvremenu.

Fantastičnu sezonu, u kojoj je bio jedan od najistaknutijih igrača ekipe Karla Ančelotija, Džud Belingem je krunisao titulom prvaka Evrope. Kraljevski klub je još jednom pokazao svoju veličinu, preokrenuo je utakmicu u svoju korist i na kraju došao do 15. trofeja elitnog takmičenja u svojoj istoriji.

Izabrane vesti

Džud je emotivno doživeo meč između bivšeg i sadašnjeg kluba.

"Moram da budem iskren: bili su bolji tim u prvom poluvremenu. Mogli su da postignu dva ili tri gola. Ali to je taj karakter... Možemo da se vratimo da vas progonimo. Veliko poštovanje za oba kluba. Klub u kojem sam sada je tako poseban za mene, a tako i moj stari klub - ne bi bilo moguće bez njih. Uvek ću biti zahvalan i uvek ću imati poštovanje za ono što su učinili za mene", rekao je Belingem posle meča.

Potom se osvrnuo i na činjenicu da se našao na velikoj pozornici.

"Uvek sam sanjao da igram u ovim utakmicama. Kada prolaziš kroz život i ima toliko ljudi koji kažu da ne mogu da urade neke stvari, ali dani kao što je današnji te podsećaju zašto nastavljaš da pokušavaš. Ponekad postane teško i pitaš se da li je vredno toga? Ali noć kao večeras te učini da shvatiš da jeste".

Sve se promenilo dok nije video svoje najmilije.

"Bio sam dobro dok nisam video lice svoje mame i tate! Bilo je noći kada su mogli da budu kući u sedam sati, ali su odlazili na putovanja u 11 ili 12 sati uveče da me odveli na utakmicu. Tu je bio i moj mali brat, kome treba da budem uzor. Ne mogu to da opišem, najbolja noć u mom životu. Izuzetno sam zahvalan. Saigrači, svi u klubu, moja porodica, ovo je ogroman zajednički napor. Jednostavno ne mogu da verujem".


tagovi

Džud Belingem

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara