Ilustracija (©fkpelister.mk)
Ilustracija (©fkpelister.mk)

Biti ili ne biti za Pelister, Škupi postavio izazov za pratioce

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.10.21. | 10:39

Pet od šest mečeva u Prvoj makedonskoj fudbalskoj ligi (PMFL) igraće se u subotu (14.00), a posle ubedljive pobede lidera Škupija, karta se baca na pratioce i oni su pod pritiskom i imperativom pobede

Tim sa Čaira deklasirao je Bregalnicu sa moćnih 5:0 na otvaranju 12. kola i još jednom pokazao da je glavni favorit za titulu. Sada je pritisak na aktuelnom šampionu Škendiji i glavnom pratiocu Akademiji Pandev. Prvak je u Tetovu domaćin i apsolutni favorit protiv Tikveša i mora da pobedi, dok Pandevci koji gledaju Škupiju u leđa gostuju u neugodnoj Strugi.

14.00: (3,50) Pelister (3,10) Makedonija ĐP (2,10)

Izabrane vesti

Biće zanimljivo i u Bitolju, gde se igra važna utakmica za opstanak. U duelu Pelistera i Makedonije Đorče Petrova, koji će se igrati na stadionu pod Tumbe Kafeom, očekuje se da će se završiti crna serija jednog od dva tima i sav plen ili otići u Skoplje ili ostati u Bitolju, jer bi remi bio ravan "samoubistvu" za oba tima... Pelister je poslednji u PMFL-u i nije pobedio ni u jednoj utakmici posle 11 kola. Bitoljčani su ljutito napali sudije na kraju prvog kruga, ističući da se osećaju oštećenim i da traže pravičnu arbitražu. U ovom duelu Zeleni će morati bez trenera Dimitra Kapinkovskog koji je suspendovan zbog crvenog kartona koji je zaradio u debaklu protiv Bregalnice (0:3).

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Šanse da Pelister dobije ovaj duel su male, ali i dalje postoje i optimizam je tu. Čkembari i fudbaleri Pelistera potajno žele da se probije taj led i konačno prekine kriza, što bi moglo da predstavlja nadu za spas u borbi za opstanak. Plus, tu je i tradicija koja kaže da Makedonija ĐP ne zna da pobedi u Bitolju – nema pobedu u poslednjih osam međusobnih susreta (šest slavlja Pelistera, dva remija). Najblaže rečeno, ovaj meč je biti ili ne biti za domaćine, jer ako ne savladaju Makedoniju Đorče Petrov, šanse da se spasu do kraja biće svedene na minimum.

14.00: (2,15) Struga (2,95) Akademija Pandev (3,60)

Ni u Makedoniji Đorče Petrov ne cvetaju ruže. Tim koji je najavio borbu za Evropu posle 11 kola nalazi se na 9. mestu koje vodi u baraž za opstanak. Pošto je Aleksandar Tanevski ostao bez pobede pet mečeva, podneo je neopozivu ostavku i preuzeo punu odgovornost za rezultate, za koje, iskreno, Makedonija ĐP takođe nije imala i malo sportske sreće u pojedinim trenucima. Zamenio ga je Muharem Bajrami koji je u stručnom štabu radio kao pomoćnik, ali ni on nije prekinuo krizu posle remija kod kuće protiv Struge (1:1). Pelister je na dnu, Makedonija je u opasnoj zoni. Obe ekipe, kojima je najsvetlija tačka ove sezone plasman u četvrtfinale Kupa Makedonije, potrebna je pobeda. Zato se očekuje otvoreni fudbal sa mnogo golova i da se tresu mreže oba golmana.

U ostalim mečevima Prve makedonske fudbalske lige Rabotnički će igrati kao gost protiv Boreca, dok će Skoplje u Avtokomandi dočekati iznenađenje sezone Renovu, koju predvodi trener Ćatip Osmani i trenutno deli drugo mesto sa Akademijom Pandev.


tagovi

Makedonija 1ex-Yu fudbalEX-YU ligePelisterAkademija Pandev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara