Stadion Krisijume (©Printscreen)
Stadion Krisijume (©Printscreen)

Bitka za polufinale: Krisijuma bez dvojice bitnih igrača udara na Avai

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.03.23. | 23:05

Šampionat Katarinense: Revanš četvrtfinala plej-ofa noćas (01.00) u saveznoj državi Santa Katarina

Najbolja liga Brazila, Serija A, počinje sredinom aprila, dok je u toku završnica lokalnih šampionata. Igraju se plej-ofovi. Epicentri su u Sao Paulu, Rio de Žaneiru i Porto Alegreu, odnosno u prvenstvima Paulista, Karioka i Gauša, dok je doigravanje i u manje atraktivnom Katarinenseu.

Radi se o šampionatu iz savezne države Santa Katarina. Najtrofejniji klubovi u ovom prvenstvu su Figuirense i Avai sa po 19 titula, Žoinvil ima 12, a Krisijuma 10. Predstoje revanši četvrtfinala plej-ofa, a noćas (01.00) se saastaju Krisijuma i Avai, četvtopalsirani i petoplasirani tim u ligaškom delu sezone. U prvih 90 minuta u Florijanapolisu nije bilo golova, pa odluka pada u Krisijumi.

Izabrane vesti

Oba tima igraće narednog meseca u Seriji B, drugom rangu takmičenja u zajedničkom prvenstvu Brazila. Avai je ispao iz Serije A prošle godine, dok je Krisijuma bila u sredini tabele druge lige u 2022. Ukoliko bude nerešeno, odmah će se šutirati penali.

01.00: (2,35) Krisijuma (3,05) Avai (3,00)

Trener domaćeg tima Klaudio Tenkari ne može da računa na Arilsona koja je dobio crveni karton prošle nedelje, dok je Fabinjo povređen. S druge strane, Avai nema probleme oko sastava. Trener Aleks može da računa na sve igrače kao pre četiri dana u Florijanapolisu. Za golove kod plavo-belih biće zaduženi Rikardo Buena i Robinjo.

Na dve poslednje utakmice ovih timova bio je iks. Na pet od šest međusobnih duela bio je tip 0-2 gola, pa i noćas ne treba da očekujemo goleadu u Krisijumi. Kvota u Mozzartu da će biti dva ili manje pogotka je 1,62.

BRAZIL, ŠAMPIONAT KATARINENSE – ČETVRTFINALE (REVANŠ)

Sreda

01.00: (2,35) Krisijuma (3,05) Avai (3,00), prvi meč: 0:0

***kvote su podložne promenama


tagovi

KrisijumaAvaiBrazilJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara