Kujtim Šalja pred navijačima Dinama (©YouTube)
Kujtim Šalja pred navijačima Dinama (©YouTube)

Bivši fudbaler Partizana i Dinama Kujtim Šalja: Najslađe su pobede na Poljudu, i danas se naježim kad ih se setim

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 15:13

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske ima velika očekivanja od meča između Hajduka iz Splita i Dinamo Zagreba (nedelja, 18), koji se igra u okviru 10. kola šampionata

Ove nedelje od 18 časova na programu je najveći praznik hrvatskog fudbala. Treći put ove sezone, ali drugi u prvenstvu, sastaće se Hajduk iz Splita i Dinamo Zagreb. U julu je u Superkupu Dinamo slavio sa 1:0, ali je nekoliko dana kasnije na Maksimiru Hajduk uzvratio sa 2:1.

Treći Večiti derbi Hrvatske privukao je pažnju i nekadašnjem fudbaleru Partizana i Dinama Kujtimu Šalji, koji je bio sagovornik Germanijaka pred večerašnji susret.

Izabrane vesti

Ovaj 59-godišnjak iz Prizrena, koji je zabeležio jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske, za Partizan je igrao u sezoni 1983/1984. Daleko veći trag je ostavio u Zagrebu, za Modre je nastupao od 1989. do 1991. godine.

Pobeđivao sam Bele i s Prištinom, i s Partizanom, i s Dinamom. Posebno mi ostaju u sećanju one pobede na Poljudu, tamo krajem Jugolige. Jao, kakvi su to bili Derbiji, danas to više nije tako. Kad se setim one utakmice, naše pobede 3:2 i mog gola. Na tribinama 10-15 hiljada naših navijača... Dan pre su već dolazili u Split, navijali. Kakva je to ludnica bila... I danas se naježim“, rekao je Šalja za Germanijak.

18.00: (2,90) Hajduk Split (3,30) Dinamo Zagreb (2,45)

U Hrvatskoj vlada velika euforija pred današnju utakmicu. Hajduk je trenutno prvi na tabeli sa 18 bodova, Dinamo ima 16, ali i meč manje. Uz to, Modri žele da se osvete za prethodni poraz.

Ne sumnjam u to da je i danas veliki derbi, da će u Splitu biti zanimljivo. Međutim, možda je do mene, možda sam ja ostario pa to tako gledam, ali teško mi je ondašnje derbije da upoređujem sa današnjima. Meni je lično uvek najveći gušt bio da pobedim Hajduk, to su mi najdraže utakmice. Baš i zbog te atmosfere, koja je uvek bila posebna. Zato želim Dinamovu pobedu i u ove nedelje, to je baš poseban osećaj, slaviti na Poljudu“.

Šalja već dugo godina živi u Nemačkoj, gde je završio igračku, a na kratko pokrenuo i trenersku karijeru. Odatle prati utakmice Dinama.

Onu protiv Astane gledao sam direktno, a protiv Rudeša sam video samo golove. Moram reći da je ovaj Vidović paklen igrač! Drago mi je da se odlučio na dolazak u Dinamo iz Nemačke, siguran sam da nije pogrešio. On, Petković i Baturina, to su tri igrača, koji su najveća Dinamova snaga trenutno, a u Vidoviću i Baturini Dinamo opet ima igrače na kojima će zaraditi silni novac“.

Bruno Petković je prva zvezda Dinama, dok je heroj Hajduka Marko Livaja.

Teško mi je da ih uporedim jer nisam previše gledao Livaju. Petkovića jesam. Vrhunski igrač, sve zna o fudbalu i verujem i u njegovu inspiraciju na Poljudu. Sad je bio nešto povređen, jel da? Ali, ako će da igra, znači da je zdrav. Biće on dobar. E da, sviđa mi se i kako radi trener Jakirović. Ne poznajem ga, ali vidim kako je podigao ekipu, zna fudbal, odličan je psiholog. Verujem da je pronašao i dobitnu kombinaciju za Split“, kazao je Šalja, a onda dao savet igračima Dinama:

U derbiju je bitno ne podleći atmosferi, ne pasti na pritisak Hajduka. Dinamo ima kvalitet, Dinamo ima trenera i igrače koji na Poljudu mogu izvući najbolje od sebe i slaviti veliku pobedu. Neće možda ta pobeda odlučiti prvenstvo, ali na Poljudu je uvek bitno, uvek lepo da se pobedi“.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

HRVATSKA 1 – 10. KOLO

Subota

Varaždin – Gorica 1:0 (1:0)

/Postonjski 26pen/

Slaven Belupo – Osijek 1:0 (0:0)

/Mioč 54/

Nedelja

15.15: (7,25) Rudeš (4,40) Rijeka (1,45)

18.00: (2,90) Hajduk Split (3,30) Dinamo Zagreb (2,45)

Ponedeljak

18.00: (2,50) Istra 1961 (3,30) Lokomotiva Zagreb (2,85)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1Dinamo ZagrebHajduk SplitKujtim Šalja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara