Kike Setjen (©Reuters)
Kike Setjen (©Reuters)

Bivši trener Barselone stiže na klupu Botafoga

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.24. | 00:23

Kike Setjen prvi pik Džona Tekstora, vlasnika tima iz Rio de Žaneira

Prošle godine su svi videli Botafogo na brazilskom tronu, ali tima iz Rija je u drugom delu Brazileiraa istopio prednost koja je u jednom trenutku iznosila čak 13 bodova, pa je titula ostala u Sao Paulu, u vitrinama Palmeirasa. Nije dobro počela godina u šampionatu Karioka, a pred start zajedničkog prvenstva Brazila, crno-beli bi mogli da dobiju evropskog trenera.

Prvi pik bogatog američkog vlasnika Džona Tekstora je iskusni Španac Kike Setjen, koji je nekada vodio Barselonu, piše Globo.

Izabrane vesti

Bivši trener Barse je bez posla od septembra prošle godine kada je dobio otkaz u Viljarealu, posle očajnog starta sezone Žute podmornice u Primeri.

Botagofo je počeo godinu sa Tijagom Nunesom na kormilu, ali je on smenjen pre mesec dana. Nije uspeo da uvede tim u polufinalu lokalnog šampionata Rija, Karioka, a privremeni trener bio je Fabio Matijas. S njim na čelu, Alvinegri su bili bez poraza, imali su šest pobeda i remi. Uspeo je ekipu iz drugog po veličini grada u Brazilu da uvede u grupnu fazu Kopa Libertadores, ali ni to neće biti dovoljno da ostane na kormilu. Američki vlasnik želi poznatije ime na klupi.

18.00: (10,0) Kipar (5,50) Srbija (1,30)

Sa Špancem su počeli pregovori. Kike Setjen je vodio Rasing iz Santandra, Logronjes, Las Palmas, Betis, Barselonu i Viljareal, a bio je na klupi Ekvatorijalne Gvineje.

Brazileirao počinje sredinom aprila, dok narednog meseca kreće i elitno takmičenje na tlu Južne Amerike, Kopa Libertadores, u kome gradski rival Botafoga, Fluminense, brani titulu koji je osvojio posle pobede nad Bokom Junirors na Marakani posle produžetaka (2:1).


tagovi

Kike SetjenBotafogoBrazilBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara