Luka Jović (©Starsport)
Luka Jović (©Starsport)

Bivši trener Luke Jovića: Uvek je napadao Rubena Dijasa, govorio sam mu da je naš Aguero

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 14:23

“Možda je zbog mene i otišao”, dodaje na kraju Elder Kristovao

Crvena zvezda ga je prodala kako bi igrala Evropu. Benfika se prevarila što mu nije dala šansu. Fredi Bobić je bio pametan i doneo Ajntrahtu ogromnu zaradu. Real je ipak bio preveliki zalogaj. Sada je za Luku Jovića zagrizao Milan, pa se Gazeta delo Sport potrudila ko je u stvari Jović i kako dođavola nije prošao u Lisabonu? Elder Kristovao, Jovićev nekadašnji trener u B timu portugalskih Orlova, detaljno je svedočio o Jovićevim danima na Lužu.

Izabrane vesti

Talenat je bio tu, ali žrtva… Bilo je borbe sa njim. Sećam se, radio sam tada i sa Rubenom Dijasom, Luka je uvek hteo njega da napadne. Pitao sam ga zašto, rekao mi je da će napredovati samo ako igra protiv vrhunskih igrača”, priseća se Kristovao.

Priznaje, nije ni Joviću bilo lako, 18 godine je tek napunio…

Isprva je bio stidljiv. Govorio sam mu da bi trebalo više da se druži sa saigračima, obećavao je da hoće, ali sve bi radio po starom. Jednostavno, nije radio dovoljno. Možda sam i ja to morao da ispravim, možda sada mene vidi kao krivca zbog toga što je morao da ode u Ajntraht”.

Objektivno, u to vreme nije bilo lako stići do Benfikinog prvog tima.

Nije imao prostora. Tu je bio Žonas, tu je bio Raul Himenez. A Jović je kod mene postigao četiri gola na 18 utakmica”.

Kristovao ipak ne krije: bilo je nečega u Joviću, samo što Benfika nije mogla da ga čeka.

Bio je brz kada bi napadao otvoren prostor, jak kada bi ga markirali, iznad svega, bio je nepredvidiv. Kako bih ga ohrabrio, govorio sam mu da je naš Serhio Aguero. Sećam se njegovog debija za B tim Benfike, kod kuće protiv Kovilje. Stigao je mesec dana ranije. Sredinom prvog poluvremena raspalio je sa 30 metara i pogodio prečku. ‘Otkud sad ovo, dođavola?’, pomislio sam”.

Benfika nije imala strpljenja. Ajntraht jeste. Dao mu je slobodu, a Jović uzvratio golovima i masnom zaradom. Sad se u Milanu nadaju da bi mogli isto tako da prođu. A mogu li? Kristovao je uveren da mogu, jer se Jović u Frankfurtu naučio radnim navikama. Mada savetuje Rosonere: bolje funkcioniše u tandemu sa još jednim napadačem.


tagovi

Luka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara