Jusufa Mukoko (©AFP)
Jusufa Mukoko (©AFP)

Blamaža mladih Nemaca: Malo im dva penala i igrač više celo poluvreme protiv Izraela

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 20:18

Moćni Englezi savladali Čehe

Već prvog dana Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine dobili smo veliko iznenađenje pošto je Gruzija savladala Portugaliju 2:0, a tek nešto manje neočekivan rezultat je remi Nemačke i Izraela - 1:1. Mladi reprezentativci Pancera, predvođeni zvezdom Borusije Dortmund Jusufom Mukokom, koji već ima i dva nastupa za A selekciju, u četvrtak nisu iskoristili čak dva penala i igrača više celo drugo poluvreme.

Prvi je sa bele tačke bio neprecizan upravo Mukoko u trećem minutu meča, da bi potom Izrael poveo u 20. preko Dora Turgemana. Uspeli su izabranici Antonija Di Salva brzo da se konsoliduju i šest minuta kasnije izjednače golom defanzivca danskog Arhusa, Jana Biseka. Delovalo je u tim trenucima da će opravdati ulogu favorita i upisati tri boda u prvom kolu turnira koji se održava u Rumuniji i Gruziji. To se, međutim, nije dogodilo...

Izabrane vesti

Iako su Izraelci već na startu drugog poluvremena ostali bez Edena Karceva, zbog drugog žutog kartona, nemačkim fudbalerima to nije bilo dovoljno. Kelnov Husenbašić, Brentfordov Šade i pomenuti Mukoko pucali su bez municije, a nisu pomogle ni izmene u poslednjih dvadesetak minuta meča. Nije pomogao ni još jedan penal, koji ovaj put nije realizovao rezervista Ngankam, inače napadač Herte.

Ovaj bod biće ogroman motiv mladim Izraelcima u borbi za jednu od prve dve pozicije u grupu u kojoj su još Engleska i Češka, a videćemo hoće li koštati Nemce plasmana u drugu fazu.

Englezi su na ovogodišnje Evropsko prvenstvo doputovali u veoma jakom sastavu i sa velikim brojem igrača koji su već osetili draž Premijer lige, te su protiv Češke imali ulogu velikog favorita. Rezultatski su je opravdali, pobedivši 2:0, mada su morali dobro da se oznoje. Poveli su sjajnim prodorom Aston Vilinog Džejkoba Ramzija i dodavanja petom Entonija Gordona iz Njukasla, ali su morali da strepe do samog kraja. "Overa" tri boda stigla je tek u nadoknadi, pogotkom rezerviste iz redova Arsenala, Emila Smit Roua.

U narednom kolu igraju Engleska i Izrael, a Nemačka i Češka. Derbi prvog runde je večerašnji okršaj Italije i Francuske od 20.45.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE - 1. KOLO

GRUPA A

Gruzija - Portugalija 2:0 (2:0)

/Gagua 37, Sazonov 45+1/

Belgija - Holandija 0:0

GRUPA B

Ukrajina - Hrvatska 2:0 (1:0)

/Kaščuk 19, Sikan 48/

Rumunija - Španija 0:3 (0:0)

/Baena 55, Miranda 62, Gomez 90+5/

GRUPA C

Češka - Engleska 0:2 (0:0)

/Remzi 47, Smit Rou 90+4/

Nemačka - Izrael 1:1 (1:1)

/Bisek 26 - Turgeman 20/

GRUPA D

Norveška - Švajcarska 1:2 (1:1)

/Seide 19 - Ndoje 36, Imeri 56/

20.45: (2,45) Francuska (3,35) Italija (2,90)



tagovi

Evropsko prvenstvo za mlade - U21mlada reprezentacija nemačkemlada reprezentacija engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara