Foto: Reuters
Foto: Reuters

Blekpulov bedem na ispitu propustljivosti, propituje Klark-Heris

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 09:39

Piterboro traži osvetu za poraz iz prvog dela sezone engleske Lige 1

Nastavlja se trka ne čijem je cilju promocija u Čempionšip i to zaostalim utakmicama 29. kola. Centralna utakmica (20.00) odigraće se na Blumfild stadionu gde će Blekpul ugostiti Piterboro u duelu timova sa prilično ozbiljnim pretenzijama ka drugom rangu engleskog fudbala.

Primorci će pokušati da produže seriju nepobedivosti na osam utakmica, a u isto vreme da prekinu niz od četiri remija kod kuće. Da su nerešene ishode pretvarali u pobede, sada bi se baškarili u plej-of zoni, koja im je i dalje vrlo realna budući da su odigrali samo 33 utakmice, ponajmanje u čitavoj Ligi 1. U odnosu na pojedine konkurente imaju i po tri-četiri meča deficita.

Izabrane vesti

(1,95) Berou (3,40) Grimzbi (4,10)

Doduše, Piterboro ne slovi za baš idealnog rivala da se protiv njega popravlja bodovni saldo. Pa forme ekipe Darena Fergusona u poslednjih dvadesetak dana je očigledan jer je posle šest vezanih trijumfa došao tronedeljni period tokom kojeg su zabeležena po dva remija i poraza uz jedno slavlje. Međutim, drugoplasirani tim na tabeli je u isto vreme i drugi najubojitiji napad prvenstva. Samim tim, Blekpulova granitna odbrana koja slovi za drugu najčvršću i najkvalitetniju u trećem rangu biće na ozbiljnom ispitu.

Glavni propitivač je Džonson Klark-Heris momak koji je ove sezone bukvalno eksplodirao. Treću godinu zaredom dosegao je dvocifren broj pogodaka, ali za razliku od prethodne kada je spakovao rekordnih 11, ove je udvostručio najbolji golgeterski saldo karijere. Od 57 golova Piterboroa, on je postigao 22 i doprineo sa još tri asistencije pride. Upravo je 26-godišnji špic pružio svom timu ruku spasa u prethodnoj rundi protiv Ročdejla u preuzbudljivom meču u Spotlendu. Piterboro je do poluvremena imao dva gola prednosti, u drugom dozvolio rivalu da potpuno preokrene, da bi Klark-Heris doneo bod sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi.

U prvom delu sezone prštalo je od neizvesnosti na Veston Homsu gde Piterboro nije uspeo da slavi kao domaćin. Izjednačio je u 84. minutu, ali ne i osigurao bod, jer je Medin pogodio u samoj završnici. Duel pre toga završen je goleadom i još jednom pobedom Blekpula 4:3, a jedan od strelaca za poraženi tim bio je Ajvan Toni, trenutno najbolji strelac Čempionšipa koji sa Brentfordom napada plasman u Premijer ligu.


tagovi

PiterboroBlekpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara